dinsdag 1 juni 2010

Dag 16: Montagnana (Italie)

De oudste en best bewaarde vesting en verdedigingsmuur in noord italië.

Na een goed ontbijt om 08.50 uur op pad gegaan. De eerste 10 km met hindernissen gefietst over een nieuw aangelegd fietspad (slagbomen en andere versperringen). Dus al heel vroeg aan het gewichtheffen. Langs het Adige kanaal naar Verona. Een verschrikkelijk drukke stad waar we Romeo en Julia niet gezien hebben.
Ons een weg uit Verona gezocht, met behulp van vragen, en daarna de route weer opgepakt.
Gefietst door een gebied dat veel op Nederland lijkt, met mais, boomgaarden en koren, kleine slootjes, etc. In Zevio werden we door een persoon aangesproken en hij wilde weten wat wij daar deden. Even uitgelegd en we kregen een goed adres om iets te eten. Dat ook gedaan.
Vandaag was het 29 graden met 1/8 bewolking. Het gebied viel op door de oude leegstaande huizen in en rondom de dorpjes.
Om 16.00 uur kwamen we aan in Montagnana, het doel voor vandaag, de stad van de prosciutto (parmaham). Een mooie oude stad waar we na het kleren wassen en douchen nog hebben rond gewandeld. In de grote kerk hebben we voor iedereen een kaarsje opgestoken.
We slapen in een jeugdherberg. Vandaag 83 km gefietst met 97 hoogtemeters.
De planning voor de komende dagen is:
  • morgen naar Ferrara;
  • donderdag een plaatsje oostelijk van Bologna;
  • vrijdag een zware tocht met meer dan 1300 hoogtemeters door de Apennijnen.
  • als dat gelukt is gaan we zaterdag naar Firenze (Florence).


In het enige internetcafé van Montagnana was de verbinding defect, dus hebben we Joyce een sms gestuurd voor het plaatsen van onze belevenissen op de site. Groeten J&K.