vrijdag 4 juni 2010

Dag 19: Monte di Fo (Italie)

Hallo lieve lezers,
op tijd opgestaan en zelf ontbijt gemaakt, ZONDER koffie. De zon begon door de komen en vanaf 60 meter gestart. In het begin 7-10 procent helling en veel vals plat. Daarna 5 kilometer 7-10 procent helling. In Barbarole koffie gedronken en fris.

Foto's: de Apennijnen en de overheerlijke pizza

Weer verder met klimmen van 5-7 procent en vals plat tot in Liano. Daar een SUPER pizza gegeten en alleen fris. We moeten nog wennen aan het betalen van het couvert. Nu was dat 2 EUR p.p. Wel lekker gegeten. Nog gekletst met mensen uit Bologna (gisteravond zijn we daar toch nog ffkes met de bus naartoe gegaan; wel meer in de bus gezeten dan daar geweest, maar ja....toch weer indrukken opgedaan). We kregen een bolognese specialiteit te proeven. Een oliebol maar dan alleen de 'schil'.
Dan maar weer op de fiets gesprongen en klimmen. Er kwam geen einde aan !!! Op en af met 13 procent dalen en 9-11 procent stijgen, tot op 968 meter op de Passo del Raticosa.

Daarna weer dalen en stijgen tot Monte di Fo, waar we nu in een hotel zijn.
We hebben zeker 20 accommodaties gebeld maar alles was bezet. Later hoorde we dat dit weekend hier in de buurt motorraces plaatsvinden en ze zijn nu al aan het oefenen. Gelukkig had dit hotel nog een kamer voor ons; voor de rest motorrijders en fanaten. Tijdens onze fietstocht werden we met 180 km ingehaald. Levensgevaarlijk !!!

Foto: hoogste punt

Onderweg genoten van de mooie vergezichten en het groene landschap. We rijden wel door de Apennijnen maar wanen ons in Beieren. Vandaag was een zware tocht met 66 km en 1120 hoogtemeters (volgens mijn GPS; het boekje vermeldt 1310). Morgen gaan we naar Florence en blijven daar 2 nachten (Joyce en Belinda zoeken een hotel voor ons want wij beschikken niet over internet oid hier). Groeten, Jeanny & Kees.