vrijdag 21 mei 2010

Dag 5: Grötzingen (Duitsland)

Om 8.30 uur een eenvoudig ontbijtje genoten en daarna weer op onze stalen rossen gesprongen. Vandaag liep alles anders dan gepland (voor zover dat mogelijk is met plannen...). Om 11.15 uur zijn we gestopt om iets te eten. Toen we zo'n 50 kilometer hadden gereden fietsten we door een leuk dorpje (Ladenberg). Hier zijn we echter niet gestopt, want we hadden per slot van rekening net gegeten en vonden het zonde van onze tijd. We dachten "we rijden lekker door tot Heidelberg". Zo gezegd zo gedaan. Het was daar alleen ongelofelijk druk en niet gezellig. Daarom fietsten we maar weer door om de vlakke kilometers af te maken. Het ging zo goed!
In een dorpje net na Heidelberg kregen we trek en het enige dat ons geserveerd kon worden was een broodje en koffiekoek met koffie. Het smaakte hartstikke lekker !!!
Helaas waren alle kerkjes en kapelletjes onderweg dicht (waarschijnlijk omdat als ze dat niet deden, er veel vernield zou worden). Uiteindelijk na 119 kilometer in de beentjes stopten we om 18.00 uur in Grötzingen bij een Gasthaus (een gehucht: 15 km ten oosten van Karlsruhe). Na de fietsen te hebben gestald en een korte verkenningstocht, "draaiden" we een wasje. Jeanny had een beetje last van haar (tennis)arm, maar dat mocht de pret niet drukken onderweg.
Het is hier overigens absurd duur, dat hadden we niet verwacht. De dikke Mercedesen staan voor de deur, dus jullie kunnen wel raden hoe laat het is.....daarbij kennen ze op onze route tot nu toe veel "oude rommel van accommodaties" en dat in combinatie met de prijzen.....poeh, poeh!
Morgen beginnen de bergen en is het kuieren voorbij, dan kunnen we echt gaan "schakelen". Nog 275 kilometer fietsen tot aan de grens met Oostenrijk (Bregenz). Tot morgen. Liefs, Jeanny en Kees.