zondag 23 mei 2010

Dag 7: Sigmaringen (Duitsland)

Allereerst de mededeling dat we nu voor de eerste keer een internetwinkel hebben gevonden in de plaats Sigmaringen.
Het slapen in een dergelijk hutje is met de heersende nachttemperaturen een ware beproeving. Vannacht lagen we samen te rillen maar echt van de kou. Ik had me het rillen in dit huisje echt wel anders voorgesteld.
Alle beschikbare bedekking heeft ons uiteindelijk de nacht doorgeholpen. Om 06.00 was het opstaan en wachten tot de zon kwam.
Ons gewassen met behulp van een pannetje waarin we later ook het koffiewater gingen koken.
Het was aparte koffie.
Met het brood wat wij nog van Petra hadden gekregen ontbijt gemaaakt en om 08.30 op de fiets.
Via het Schönberger naturpark naar Tubbingen en dan begon de zogenaamde Schwäbische Alp.
Een mooi stukje natuur met bergen en dalen en kabbelende riviertjes om ons heen. Ongeveer 20 km voor Sigmaringen gaan bellen ivm slaapplaats. Uiteindelijk een Gasthaus gevonden en daar was het gelukkig de laatste kamer. Om 16.30 na een aantal 6-7% hellingen waarbij 1 van 6 km lang kwamen we in Sigmaringen aan. Kort gevraagd en Gasthaus gevonden. Dan meteen de grote was en douche beurt en in het Gasthaus kunnen eten. John en Ans kwamen jammer genoeg niet langs.
Weer nergens de mogelijkheid gehad om een kaarsje op te steken. Als ik nu voor het kruis wil gaan bidden moet ik dat maar op de kamer doen.
Vandaag 93 km en 583 hoogtemeters overbrugd. We zijn nu nog 110 km van Bregenz verwijderd (Oostenrijk).
Vanaf deze plaats voor iedereen een knuffel, met name voor Betsy en Ietje. En voor de kleintjes een kusje.
Het feit dat we al zover zijn ligt aan de steun van het thuisfront door middel van de blijken van meefietsen met ons. Groeten en tot morgen, J&K.