dinsdag 18 mei 2010

Dag 2: Andernach (Duitsland)

We waren vanochtend al weer om 6.00 uur wakker maar hebben gelukkig redelijk vast geslapen. Rond 9.00 uur zijn we op de fiets gestapt. Vandaag reden we de laatste 10-tallen kilometers langs de Rijn, met uitzicht op kastelen en burchten. Ook de velden met koolzaad reden we weer voorbij (met de geur van franse kaas...). Vandaag lagen we letterlijk met elkaar overhoop. Midden tussen de weilanden konden we op een bepaald moment kiezen voor links of rechts. Jeanny volgde mij, zoals altijd, op de voet. In eerste instantie wilde ik naar rechts afbuigen, maar besloot op het laatste nippertje toch naar links te gaan. Hierdoor kwamen Jeanny en ik met elkaar in aanraking; met de voeten nog aangeklikt in de pedalen is het dan lastig om steun te vinden aan de grond. Als er dan 2 paaltjes op je pad komen wordt de uitwijkmanoeuvre  helemaal een uitdaging. Jeanny's rechtervoet klikte plotseling los maar ze belandde toch links van de weg op de grond. Ik viel naar rechts IN DE MODDER. Gelukkig mankeerden we niets en waren onze fietsen nog in orde (pffff....).
Om circa 16.00 uur zijn we hongerig en met 83 km in de benen gestopt bij een overnachtingsadresje in Andernach. Dit huis wordt bewoond door twee oude mensjes en dateert van het jaar 1650 (letterlijk en figuurlijk). Voor 61 EUR hebben we hier een behoorlijk oude kamer, wel met eigen kleine douche en aangeplakt toilet EN niet te vergeten een tv (in het raamkozijn).
Het was vanmiddag tijd voor een wasje. Een waslijn was echter, met navragen, nergens te vinden. Wel hing er een dik koord aan de rand van een afdak nabij onze kamer. Met een ladder heeft het oude mannetje ons nat goed op een haakje aan het dikke koord gehangen. Hopelijk hangt het er morgen nog en is het droog.
Bij de Italiaan hebben we geen pasta gegeten maar zoals het in Duitsland hoort "Schnitzel met frites en sla". Jeanny had een ietwat verantwoordere maaltijd met asperges.
Het fietsen ging lekker vandaag en morgen vervolgen we ons avontuur richting zuiden (ri. Bingen).
Bedankt voor alle reacties. Erg leuk !!! Jeanny en Kees

6 opmerkingen:

 1. Hé, wel uitkijken; je weet wat er kan gebeuren van vallen met de fiets.... ik heb er nog de ongemakken van (gaat wel steeds beter). De reacties typ ik volgens de duim-vinger methode en deze is best lastig. Dus: wees voorzichtig.
  Veel suc6 verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Jeanny en Kees,
  Wat leuk dat er een verslag te lezen is,als ik jullie vertrekdatum geweten had was ik graag komen uitzwaaien.
  Jeanny ik bewonder jouw incasseringsvermogen,wie gaat er toch zonder zijn hand uit te steken op het laatste moment linksaf,hij moet nog veel leren,ik zal een kaarsje voor K opsteken zodat hij de goede koers rijd.
  Een prettige reis toegewenst.
  Elly en Giel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kees,

  Ik hoor je nog vertellen dat je als politie agent op scholen verkeersles gaf. Weet je niet meer hoe dat gaat met afslaan? Nog even een lesje dan: voor je kijken naar het verkeer, achterom kijken naar achterop liggend verkeer, je hand uitsteken en dan pas afslaan. Gelukkig heb je nog veel tijd over om dit goed te oefenen.

  Ryan, Paul en Sterre

  BeantwoordenVerwijderen
 4. he wel leuk dat jullie na al die jaren nog steeds "op elkaar vallen" hihi
  knufs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jeanny en Kees
  De tocht begint al goed. Maar dat overkomt jullie nu niet meer (hopelijk). Hier is het weer iets zonniger dan toen jullie vertrokken, maar veel wind. Morgen thuis om te kaarten en te zingen en dan weer naar Maarn. Veel succes verder en uitkijken he.
  Dikke kus van Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Mam en Pap,

  Overhoop liggen is jullie niet onbekend, maar het komt altijd goed. Nu gelukkig ook, goed opgelost zo. Ook wij volgen jullie op de voet ( niet letterlijk), vanaf de computer. Ik vind het weer een hele prestatie te beginnen aan zo'n lange tocht. Wel lekker om nu weg te zijn en dat jullie je volledig hierop kunnen richten. Jullie verdienen het na alsmaar zorgen voor anderen ( waaronder ons en de kinderen)
  Voorzichtig aan en geniet ervan!

  Liefs,

  Belinda, Marco, Kahlan, Petter en Jytte xxx

  BeantwoordenVerwijderen