vrijdag 21 mei 2010

Dag 5: Grötzingen (Duitsland)

Om 8.30 uur een eenvoudig ontbijtje genoten en daarna weer op onze stalen rossen gesprongen. Vandaag liep alles anders dan gepland (voor zover dat mogelijk is met plannen...). Om 11.15 uur zijn we gestopt om iets te eten. Toen we zo'n 50 kilometer hadden gereden fietsten we door een leuk dorpje (Ladenberg). Hier zijn we echter niet gestopt, want we hadden per slot van rekening net gegeten en vonden het zonde van onze tijd. We dachten "we rijden lekker door tot Heidelberg". Zo gezegd zo gedaan. Het was daar alleen ongelofelijk druk en niet gezellig. Daarom fietsten we maar weer door om de vlakke kilometers af te maken. Het ging zo goed!
In een dorpje net na Heidelberg kregen we trek en het enige dat ons geserveerd kon worden was een broodje en koffiekoek met koffie. Het smaakte hartstikke lekker !!!
Helaas waren alle kerkjes en kapelletjes onderweg dicht (waarschijnlijk omdat als ze dat niet deden, er veel vernield zou worden). Uiteindelijk na 119 kilometer in de beentjes stopten we om 18.00 uur in Grötzingen bij een Gasthaus (een gehucht: 15 km ten oosten van Karlsruhe). Na de fietsen te hebben gestald en een korte verkenningstocht, "draaiden" we een wasje. Jeanny had een beetje last van haar (tennis)arm, maar dat mocht de pret niet drukken onderweg.
Het is hier overigens absurd duur, dat hadden we niet verwacht. De dikke Mercedesen staan voor de deur, dus jullie kunnen wel raden hoe laat het is.....daarbij kennen ze op onze route tot nu toe veel "oude rommel van accommodaties" en dat in combinatie met de prijzen.....poeh, poeh!
Morgen beginnen de bergen en is het kuieren voorbij, dan kunnen we echt gaan "schakelen". Nog 275 kilometer fietsen tot aan de grens met Oostenrijk (Bregenz). Tot morgen. Liefs, Jeanny en Kees.

5 opmerkingen:

 1. Zo dit zijn afstanden die er mogen zijn.
  Profiteer dus zolang mogelijk van de redelijk vlakke etappes.Goed om te horen dat het goed gaat met jullie en dan Jeanny geen last meer heeft van de val van gisteren het weer zou beter worden dus dan gaat alles al een stuk gemakkelijker.

  Ga zo door en vergeet niet te cachen (HAHAHA)

  Groeten
  Betsie en Jos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo dappere pedaal-ridders, Goed om te lezen dat jullie strijd met de kilometers zo goed verloopt. Ondanks de valpartijtjes en "een beetje regen" zijn jullie toch al ver gevorderd.
  Hier is alles oké. In de tuin groeit het onkruid als kool. Met mevr. Bosch is alles goed en we houden haar op de hoogte van jullie avontuur.
  Veel liefs uit Hoensbroek, CPFMRK en B

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje jullie schieten op!!. 119 km dat is niet mis hoor. Hopelijk komen jullie de eerste bergen een beetje goed door. En anders duw je Sjaan maar een beetje Kees (je moet er iets voor over hebben he)

  Succes,

  Marco, Belinda , Kahlan, Jytte en Petter.

  ps. Kahlan gaat er vanuit dat jullie voor haar verjaardag in Rome zijn .....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Jeanny en Kees,

  Wat goed om te lezen dat jullie zo ver al gekomen zijn. ’T Verbaast ons hoeveel kilometer jullie dagelijks rijden. Knap hoor. Valpartijen horen niet bij fietsen maar zijn altijd onvermijdelijk. Wij lezen dat het gelukkig wel goed gaat en de blessures snel herstellen. Enne Kees, een massage bij Jeanny mag best hoor ! (behalve de pijnplekken natuurlijk).

  Maar letten jullie er wel op dat jullie niet dagelijks “teveel” kilometers rijden. In feite mag je ’s avonds of ’s middags niet moe afstappen. Blijf reserve houden, want de bergen komen eraan (of zijn er al).

  Laten we maar zeggen dat in de eerste dagen het stof eraf is gespoeld en dat jullie nu nog alleen maar goed weer krijgen. Natuurlijk bij mooi weer (en bij minder goed weer ook) goed blijven drinken hé. Wij hebben nu ook vakantie en volgen jullie “op de voet”.

  Groetjes aan alle mensen die “meefietsen” en aan jullie natuurlijk.

  Doe voorzichtig en alle succes verder,


  Heleen en John

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Jeanny en Kees.
  Wij lezen elke dag jullie ervaringen, vinden wij erg boeiend wat jullie beleven, doen wij jullie niet na!!!! Geniet van alles en hou vol, nog even en het Vaticaan kan zich opmaken voor jullie intocht.
  Groetjes Jos en Ans oet Zjwame

  BeantwoordenVerwijderen