zondag 23 mei 2010

Dag 7: Sigmaringen (Duitsland)

Allereerst de mededeling dat we nu voor de eerste keer een internetwinkel hebben gevonden in de plaats Sigmaringen.
Het slapen in een dergelijk hutje is met de heersende nachttemperaturen een ware beproeving. Vannacht lagen we samen te rillen maar echt van de kou. Ik had me het rillen in dit huisje echt wel anders voorgesteld.
Alle beschikbare bedekking heeft ons uiteindelijk de nacht doorgeholpen. Om 06.00 was het opstaan en wachten tot de zon kwam.
Ons gewassen met behulp van een pannetje waarin we later ook het koffiewater gingen koken.
Het was aparte koffie.
Met het brood wat wij nog van Petra hadden gekregen ontbijt gemaaakt en om 08.30 op de fiets.
Via het Schönberger naturpark naar Tubbingen en dan begon de zogenaamde Schwäbische Alp.
Een mooi stukje natuur met bergen en dalen en kabbelende riviertjes om ons heen. Ongeveer 20 km voor Sigmaringen gaan bellen ivm slaapplaats. Uiteindelijk een Gasthaus gevonden en daar was het gelukkig de laatste kamer. Om 16.30 na een aantal 6-7% hellingen waarbij 1 van 6 km lang kwamen we in Sigmaringen aan. Kort gevraagd en Gasthaus gevonden. Dan meteen de grote was en douche beurt en in het Gasthaus kunnen eten. John en Ans kwamen jammer genoeg niet langs.
Weer nergens de mogelijkheid gehad om een kaarsje op te steken. Als ik nu voor het kruis wil gaan bidden moet ik dat maar op de kamer doen.
Vandaag 93 km en 583 hoogtemeters overbrugd. We zijn nu nog 110 km van Bregenz verwijderd (Oostenrijk).
Vanaf deze plaats voor iedereen een knuffel, met name voor Betsy en Ietje. En voor de kleintjes een kusje.
Het feit dat we al zover zijn ligt aan de steun van het thuisfront door middel van de blijken van meefietsen met ons. Groeten en tot morgen, J&K.

7 opmerkingen:

 1. Ton en Marianne (Breda)
  Bidden is altijd goed Kees!
  Jullie gaan voortvarend, houden zo
  Groet van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja mijn broertje dacht dat hij een goed kon rillen en het is hem nog gelukt ook.Goed te horen dat alles goed gaat en dat jullie lekker goed opschieten.Richting Bregenz gaat het geloof ik ook een deel bergaf.
  De groeten en blijf gezond
  Betsie en Jos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Kees en Jeanny,

  We hebben net de hele tocht doorgelezen en we kunnen niets anders zeggen dan dat we respect hebben voor wat jullie doen. Door wind en regen, valpartijen, modder en een leuke pipowagen zien jullie wel een hoop mooie plekjes. Geniet ervan en doe voorzichtig en wij blijven jullie volgen. En Kees heb je volle kop met haar al kunnen wassen??

  Groet,
  Simon en John

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jeanny en Kees,
  Net een heel verhaal geschreven, maar de reactie plaatsen mislukte, Jammer dan maar een kort verhaaltje. Het weer is hier fantastisch (eindelijk). Gisteren veel visite gehad op de camping. Woensdag hopen we naar Limburg te kunnen gaan en Math donderdag te feliciteren met zijn 60ste verjaardag. Wij hopen dat jullie tocht weer leuke incidenten met zich meebrengt. Jammer genoeg ook weer een paar minder leuke, maar dat blijft wel hangen. Zolang het maar goed afloopt. We volgen jullie op de voet. Dikke knuffels van Frans en mij.
  groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jeanny en Kees.
  Blijkbaar zijn dekbedden nog niet overal bekend of beschikbaar! Maar jouw kennende Kees heb je plan B toegepast.
  Goeie reis verder. Knap wat jullie presteren.
  Corrie en Jan.
  PS. Hopelijk lukt het plaatsen nu wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hai pap en mam,
  Chapeau, chapeau!!!
  Zonder al te veel oefening en met een gezonde dosis positieve instelling en doorzettingsvermogen lukt het jullie gewoon (weer) om zo'n super resultaten neer te zetten. Maar daar gaat het natuurlijk niet alleen om. De weg naar deze resultaten toe is zeker zo belangrijk. Genieten doen jullie, dat hoor en weet ik.
  Op naar de Oostenrijkse bergpassen!!! Als ik het zo bekijk op internet, dan ziet de omgeving er fantastich uit bij de Reschenpass. Ze melden bewolking en regen voor aankomende woensdag, maar dat zijn jullie nu al gewend. Tot bels en heel veel succes op de verdere routes. Lieve knuffels van Bodhi, Indra, Rik en Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beste jeanne en kees
  fietsen iedere dag met jullie mee
  kees als er wat is bel me direct ben er zo
  eerste week goed verlopen
  verder mooie reis toegewenst
  groetjes jac en annie

  BeantwoordenVerwijderen