vrijdag 4 juni 2010

Dag 19: Monte di Fo (Italie)

Hallo lieve lezers,
op tijd opgestaan en zelf ontbijt gemaakt, ZONDER koffie. De zon begon door de komen en vanaf 60 meter gestart. In het begin 7-10 procent helling en veel vals plat. Daarna 5 kilometer 7-10 procent helling. In Barbarole koffie gedronken en fris.

Foto's: de Apennijnen en de overheerlijke pizza

Weer verder met klimmen van 5-7 procent en vals plat tot in Liano. Daar een SUPER pizza gegeten en alleen fris. We moeten nog wennen aan het betalen van het couvert. Nu was dat 2 EUR p.p. Wel lekker gegeten. Nog gekletst met mensen uit Bologna (gisteravond zijn we daar toch nog ffkes met de bus naartoe gegaan; wel meer in de bus gezeten dan daar geweest, maar ja....toch weer indrukken opgedaan). We kregen een bolognese specialiteit te proeven. Een oliebol maar dan alleen de 'schil'.
Dan maar weer op de fiets gesprongen en klimmen. Er kwam geen einde aan !!! Op en af met 13 procent dalen en 9-11 procent stijgen, tot op 968 meter op de Passo del Raticosa.

Daarna weer dalen en stijgen tot Monte di Fo, waar we nu in een hotel zijn.
We hebben zeker 20 accommodaties gebeld maar alles was bezet. Later hoorde we dat dit weekend hier in de buurt motorraces plaatsvinden en ze zijn nu al aan het oefenen. Gelukkig had dit hotel nog een kamer voor ons; voor de rest motorrijders en fanaten. Tijdens onze fietstocht werden we met 180 km ingehaald. Levensgevaarlijk !!!

Foto: hoogste punt

Onderweg genoten van de mooie vergezichten en het groene landschap. We rijden wel door de Apennijnen maar wanen ons in Beieren. Vandaag was een zware tocht met 66 km en 1120 hoogtemeters (volgens mijn GPS; het boekje vermeldt 1310). Morgen gaan we naar Florence en blijven daar 2 nachten (Joyce en Belinda zoeken een hotel voor ons want wij beschikken niet over internet oid hier). Groeten, Jeanny & Kees.

5 opmerkingen:

 1. eigenlijk wel jammer dat jullie geen dagje bologna gedaan hebben. dat is zóóó'n mooie stad...! Maar ja, laten wij het maar een gemiste kans noemen. Doe het dan maar dikjes over in Florence, ook zo'n parel in de wereldgeschiedenis. Lekker flaneren en genieten van al dat schoons uit de oudheid..
  dikke knuf van ansje en johny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Kees & Jeanny,
  ff een berichtje uit Tirol! Inmiddels zijn jullie al een heel eind weg bij ons en we volgen jullie op de voet. Jammer dat het weer niet direct beter was maar inmiddels hebben jullie het goed aan de foto's te zien. Nu lekker in een hotel dus geniet er maar weer van. De kuiten van jullie zullen nu wel erg mooi gevormt zijn hihi. Ga zo door en geniet van de mooie stad Florance! Groetjes ons ons Edith Marcel en Mats / Alp Appartments Tösens

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jeanny en Kees, geniet van de mooie stad Florence. Kees, koop maar iets leuks voor Jeanny op de ponte vecchio. Alles goud wat er blinkt. En goud heeft zijn waarde. Zeker als jullie Rome hebben bereikt. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Jeanny en Kees,

  Met veel bewondering en ook trots lezen we elke avond jullie verhalen. Wat een mooie beleving en tocht, ondanks dat het weer soms iets minder is. Maar toch, dit is weer een ervaring die niemand jullie ooit nog afneemt. En dan al die verhalen en ervaringen wat jullie opdoen. Geweldig. We begrijpen dat jullie nu even 2 dagen rust nemen. Ook lekker natuurlijk. Mijn broer is onlangs in Florence geweest en vertelde hoe bijzonder die oude Romeinse stad is. Het was de geboorte- of verblijfplaats van bekende historische figuren zoals Michelangelo, Donatello en Galileo Galilei. Die eerste is er volgens mij ook begraven. Wellicht komen jullie George Clooney nog ergens tegen. Clooney kocht in 2002 voor 10 miljoen dollar Villa Oleandra, een optrekje met 25 kamers in het dorpje Laglio, aan de westoever van het Comomeer. Maar dat is geloof ik nog een stukje fietsen he.

  Met genoeg kilometers in de benen is het nu heerlijk relaxen en terugkijken op een paar mooie weken. Wij hebben vanavond al een keer getoost op jullie succes en blijven natuurlijk meefietsen.

  Enkele vragen verder: bespreken jullie ook de rit-strategie, omdat jullie wielerploeg twee wegkapiteins kent ? En rijden jullie ook met oortjes of oorpropjes? Of twee maatjes of tandjes ? We horen het wel als we jullie weer treffen in Nederland ergens.

  Kees, kijk je wel even of de remmen niet op de band(en) remmen. Ik kan me herinneren dat die bij jou wel eens iets te hoog stonden, dus een stukje boven de velg en dat kan dan niet. Gaat ook zo stinken als je te lang remt.

  Zo, voor nu weer genoeg gezeverd.

  Geniet en drink samen, zing vrolijk jullie aria’s en fluit Il silencio.

  Tot “reacties”

  Heleen en John

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Kees en Jeanny
  Jullie gaan nu goed en omdat het weer wat beter is als in het begin genieten jullie nu volop.
  Als jullie een andere route willen rijden vanaf Florence kan je ook richting Lucca gaan een
  bezoek aan Pisa behoort dan ook tot de mogelijkheden maar dat is schat ik wel 2 dagen langer

  Florence
  Lucca
  Livorno
  Follonica
  Castiglione della Pescaia
  Grosseto
  Fonteblanda, Orbetello
  Civitavecchia
  Rome

  Dit is min of meer een kust route en ik weet niet of dat jullie met zoveel km in de benen hierop zit te wachten.
  Ik houd via google maps dagelijks bij waar jullie precies zitten en Florence is een heel mooie stad om daar een paar dagen te verblijven
  Lucca is ook een heel mooie oude stad het is maar waar jullie prioriteiten liggen want je bent tenslotte al een poosje van huis

  Groetje van Frans en tot ziens

  BeantwoordenVerwijderen