vrijdag 28 mei 2010

Dag 12: verjaardag in Ried (Oostenrijk)


?? jaar vieren onderweg in Ried. Proost!
Vanmorgen wakker geworden met een iets oudere vrouw naast me. Dit overkomt mij gelukkig maar 1 keer per jaar. We begonnen niet verkeerd namelijk 18 kilometer zakken naar 794 meter, tot in Landeck. Daarna weer de benen testen en via 6-8 % en 4-10% hellingen weer tot 920 meter geklommen tot in Tösens. In Ried mocht Jeanny ivm haar verjaardag kiezen wat ze wilde eten. Ze koos voor nudeln met garnalen, bij de Pizeria. Ik heb maar een pizza gegeten omdat we daar toch waren.
Na 44 km en 287 hoogtemeters waren we omstreeks 13.00 in een studio eigendom van een nederlands echtpaar. Het hele huis dateert uit het jaar 1735 en straalt dat ook uit. Er is veel aan veranderd en uiteraard iets moderner maar in een woord geweldig.
Vanaf Landeck hebben we de INN stroomopwaarts gevolgd. We hebben volop kunnen genieten van de bloemenpracht in de weilanden en de bossen.
In het dorp Tösens was voor de 1ste keer deze tocht een kerk open. Hier hebben we dankbaar gebruik van gemaakt en voor een ieder ( figuurlijk gesproken) een kaars opgestoken.
Noordelijk van Tösens ligt Samnaun en Servaus en zuidelijk het Öztal.
We mogen van de landlady gebruik maken van hun PC om dit bericht te schrijven.
Morgen gaan we de tocht over de Rechenpas beginnen en dan zitten we ook meteen in Italië.
Vanmorgen was het droog en vanaf 10.00 scheen de zon. Maar vanaf 17.00 kwam de voorspelde regen.
Vanuit een mooi appartement krijgen jullie de groeten van ons. J&K

9 opmerkingen:

 1. allemaal die mensen die in mei jarig zijn; dat zijn de échten....die zijn niet bang voor een bult(je) meer of minder. Proficiat..
  Met Ansje gaat het ook steeds beter. we denken alweer over toch nog een lange rit in augustus.... drink er een lekker wijntje op en een dikke knuf van ons tweetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jeanny en Kees,
  Als eerste willen wij Jeanny feliciteren met haar verjaardag (leeftijd noemen we niet bij een dame). Nog veel gezonde en gelukkige jaren erbij (kan dat laatste wel met Kees....?).
  Natuurlijk willen wij jullie laten weten dat de prestatie die jullie leveren enorm respect oproept: chapeau!
  De verhalen zijn leuk om te lezen en de foto's maken het compleet: een
  mooi reisverslag.
  Geniet nog van jullie verdere reis en voor vanavond: een toost op Jeanny's verjaardag ( wij zullen er tenminste wel eentje nemen).
  Groetjes de Vosjes uit Asten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve mam en pap,
  wat zien jullie er relaxed uit ! Het lijkt wel of jullie gewoon in Gebrook op een terrasje zitten, ha, ha. Ik zie ook zon!
  Nog veel plezier vandaag en veel succes weer morgen!
  Groetjes Joyce en de boys.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jeanny en Kees.
  Allereerst Jeanny feliciteren met haar .. verjaardag. Nog vele gezonde fietsjaren erbij. Wij genieten van jullie tocht vooral het reisverslag is mooi.
  Toi toi,
  Corrie en Jan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo jarige Jeanny en ook Kees,
  Hartelijk gefeliciteerd,nog even terug gekeken naar de foto van 28-05-2006,evenals toen:een proost op jullie gezondheid en een mooie tocht verder.
  De fietsers van toen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Jeanny en Kees,

  Weer even een berichtje uit “Beeg”.

  Allereerst: Jeanny van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag. Wij hebben zojuist getoast op Jeanny haar verjaardag en wensen jullie nog heel veel fijne, gezonde, sportieve en gelukkige jaren samen.

  Maar nu even terug naar de werkelijkheid. Beseffen jullie, dat jullie betere fietsers zijn dan de Tour de France renners of de renners momenteel in de Ronde van Italie. Kijk maar uit, wanneer jullie de Italiaanse grens oversteken, want dan denkt de media wellicht dat jullie Giro renners zijn. Maar jullie zijn veel beter ! De Giro renners hadden na een paar dagen al een rustdag. In de Tour hebben de renners ook altijd een paar rustdagen. Hoeveel rustdagen hebben jullie gehad? Niet één. Dus… jullie zijn veel beter dan die mannekes in die grote rondes. Des te groter is onze waardering voor jullie.

  Trap dus lekker door en geniet van de omgeving en van mekaar.

  Doe voorzichtig en veel plezier verder tijdens jullie tocht.

  Met vriendelijke groet,

  Heleen en John

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Mam en pap,

  Jullie net gesproken aan de telefoon. Maar toch ook nog even hier: van harte gefeliciteerd! Maak er een goed jaar van vol gezondheid en ontspanning.
  Dat het een zware tocht is, lijkt niet op de foto's en jullie verhalen. Jullie lijken helemaal in je element. Houden zo en voor nu op naar Italie!
  Liefs van ons,
  Belinda,Marco,Kahlan, Petter en Jytte xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo J&K

  Alsnog van harte gefeliciteerd Jeanny met je verjaardag. Ik vind t leuk jullie verhaal te lezen en wat een geweldige fietsprestatie. Ik zou t jullie niet na doen hoor.
  Leuk die foto's erbij en inderdaad je ziet niets van jullie grote inspanning. Super.

  Groetjes van Rietje en Piet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zet hem op!!! geniet ervan

  BeantwoordenVerwijderen