maandag 31 mei 2010

Dag 15: Rivoli (Italie)

Terugblik naar het dal van de rivier de Adige

Na het ontbijt hebben we even gewinkeld en zijn daarna op pad gegaan. Het was stralend weer. We fietsten nog steeds door het dal van de Adige. Via omwegen langs Trento, richting Rovereto gegaan. Vlak bij de plaats Marco een dagmenu gegeten bij een pizzeria. De planning was in de buurt van Rivoli te slapen.
Omdat het dal te eng is, zijn er geen fietspaden aangelegd en moesten we weer op de weg fietsen. Nadeel daarvan is dat die door de flanken lopen, dus we moesten weer klimmen.
Vlak voor Rivoli hadden we een klim van 1,5 kilometer met 10 procent helling. Doordat ik niet goed gelezen had zijn we in Rivoli terecht gekomen (nabij de zuidoost kant van het Gardameer). We hadden er 109 km en 417 mt hoogte op zitten en hebben niet verder gezocht. Waarschijnlijk is het zonnige weer met 32 graden daar debet aan !
Onderweg hebben we genoten van het uitzicht en de wind in de poepert.
Vanavond maken we een planning hoe en welke stad we gaan bekijken omdat we niet alle steden kunnen bezoeken. Morgen rijden we door Verona.
Groetjes Jeanny en Kees.

5 opmerkingen:

 1. hoi kees en jeanny.
  Els en ik volgen jullie tocht elke dag met het lezen van de dag verslagen van je.
  Ondanks het minder goede weer leveren jullie een fantastische prestatie.
  Wij wensen jullie een fijne reis met beter weer en tot ziens.
  els en sjef.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dus niet als verjaardagskadootje met een gondeltje door de beek in venetië? het gardameer is trouwens ook mooi hoor! wat belangrijk is; het weer is goed. heeft lang geduurd maar gisteren hebben wij het jullie al voorspeld.....
  knuf...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. héhé Kees eindelijk de zon voor Jeanny gevonden, doeet me goed dat jullie eindeljk na al die regen wat zon te zien krijgen. Geniet de komende dagen van de mooie steden die jullie tegenkomen en ik doe het jullie niet na. Groetjes P.C en E.// P.S. Cindy heeft ook in Bosnië regen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Kees en Jeanny,

  Alweer een behoorlijk stuk dichter bij Rome en ’t waren weer niet de gemakkelijkste kilometers.

  Verona is mooi, zeker als je van klassieke muziek en opera houdt. Mochten jullie tijd hebben, dan kunnen jullie eens langs de opera van Verona rijden.

  Het legendarische liefdespaar Romeo en Julia lieten hun sporen na in Verona. Het veronderstelde balkon van Julia, haar graf en de kerk waar het huwelijk van deze 2 mensen zou zijn ingezegend, spreken al jarenlang tot de verbeelding van duizenden toeristen.

  Verona is wereldberoemd om haar jaarlijks terugkerende festival, de Opera in Verona. In de Arena, het goed geconserveerde Romeinse amfitheater dat plaats biedt aan maar liefst 22.000 mensen, worden in de zomermaanden beroemde opera- voorstellingen gegeven. Een bijzonder spektakel dat wordt bezocht door liefhebbers uit de hele wereld. Verona is een heerlijke stad met heel veel interessante monumenten, mooie winkelstraten en fantastische pleintjes. Jammer dat jullie niet een paar dagen eerder in Verona aankwamen, want dan hadden jullie met de renners uit de giro in de arena kunnen zegevieren.

  Maar goed, na een stukje toerisme, wensen wij jullie weer een schitterende rit morgen, doe iedereen de groeten die naar jullie lacht en Kees, mocht je Jeanny niet kunnen bijhouden, dan kun je nog altijd van ’t uitzicht genieten.

  Rijd met trots, borst vooruit en smile van oor tot oor.

  Fiets en geniet met plezier en van mekaar.

  Knufs

  Heleen en John

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Jeanny & Kees,

  Wat een geweldige prestatie. Ik doe het jullie niet na.
  Het is een prachtige plaats waar jullie zitten.Geniet van de warmte daar. Dat hebben jullie wel verdiend.Hier alles nog naar wens.

  groetjes Math en Ietje

  BeantwoordenVerwijderen