zondag 30 mei 2010

Dag 14: Salurn (Italie)

Vanmorgen wat later ivm het slechte weer. Toch om 09.15 op de fiets in de stromende regen. Met de regenkleding aan meteen een 15% helling om het warm te krijgen. Daarna zijn we gaan dalen, dat is mooi meegenomen.
Wat losse klimmetjes erbij maar van 875 meter gedaald naar 230 mt waar we nu zitten.
Via het dal van de Rivier de Adige naar het oostelijk gelegen Merano vandaar koersje zuid en via Bolzano (daar moesten we 4 km voor omrijden, dus niet aangedaan) nog steeds door het dal in de richting van Trento, Om 16.15 een slaapplaats gaan zoeken maar of niet thuis of bezet, dus om 16.45 uur in Salurn (ongeveer 25 km voor Trento) beland in een Jeugdherberg. Gelukkig hebben ze daar beddegoed want onze lakenzak hadden we reeds gedropt.
We reden door en langs de fruitbomen en wijnvelden met links en rechts de bergen die wat weg hebben van het Karst gebergte. Veel burchten en kastelen in de flanken, maar we hebben even genoeg van bergje op gaan, dus alleen vanaf de bagane grond bekeken (240 mt NAP).
Hier is de zogenaamde taalgrens, duits- italiaans, maar ze willen hier niets van het duits weten dus handen en voeten werk.
Tot 10.30 in de stromende regen gefietst, daarna iets milder en om 14.00 konden we de regenkleding uit doen en iets gerieflijker gaan fietsen. We hebben de zon gehouden tot nu toe.
102 km en toch nog 174 hoogtemeters afgelegd.
We konden in een bar even internetten en nu op naar de pizzeria!
Nu weer onze blog kunnen lezen en hebben genoten van de commentaren, bedankt daarvoor.
Groeten van ons en weer tot morgen. J&K

6 opmerkingen:

 1. dat met die taalgrens ligt zo gevoelig als bij ons met de Voerstreek en het gebied noordelijker. vertel er maar bij - als het lukt - dat jullie uit nederland komen. dat helpt wel, geloof ik. vanaf nu gaat de zon schijnen, ook voor jullie! we weten niet hoe je 'knuf' zegt op het italiaans maar jullie krijgen hem vanaf onze plaats wel.
  ciao

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jeanny en Kees,

  Het wordt hier al een dagelijkse routine, dat we na het avondeten naar de PC te lopen om jullie reisverslag te gaan lezen met de daarbij behorende foto’s.

  Het is natuurlijk balen dat jullie slecht weer hebben. Daarentegen is het wel zo, dat je meer zuurstof in de lucht hebt en je moet er niet aan denken dat jullie die bergen met hoge temperaturen moeten fietsen. Regen is niet leuk, maar levert wel een hoger (fiets)rendement op. Maar een ding is zeker – ik sprak daar al eerder over – en dat is dat jullie gezegend Rome binnenfietsen.

  Wisten jullie dat de huidige Paus Benedictus XVI, geboren is als Joseph Alois Ratzinger te Marktl am Inn op 16 april 1927. Hij is als zodanig de 265e paus van de Katholieke Kerk. Hij werd op 19 april 2005 - amper drie dagen na zijn 78ste verjaardag - verkozen tijdens het conclaaf van april 2005, dat werd gehouden na de dood van zijn voorganger, paus Johannes Paulus II. De regeerperiode van paus wordt pontificaat genoemd. Zo, genoeg wijsheden Gekopieerd van WiKi)

  Jullie rijden in ieder geval pontificaal naar Rome of hem toe !!

  We hebben gelezen dat Jeanny goed fietst. Geweldig toch, ze laat zien dat je als oma niet achter de geraniums moet gaan zitten.

  Denk aan jullie rust, neem die wanneer je het kunt (en ga niet te veel wandelen).

  Zoals altijd, geniet van alle dingen, maar vooral van mekaar.


  Carpe Diem

  Heleen en John

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey pap en mam,
  Bodhi glundert van hier tot Italie als hij jullie foto's ziet !!! oooooooooooooppa roept hij wel een paar keer per dag.
  Indra heeft vandaag voor t eerst een wedstrijdje gerend van 500 meter langs de strandboulevard (met kids van allerlei groepen 1/2) en een (deelname) medaille verdient. Het regende toen ook, dus we hebben zoals jullie gezellig (in de regen) gesport.
  Een hele pittige uitdaging lijkt me, die bergjes van Italie. Heel fijn dat het zo goed gaat met jullie. Liefs van ons uit Rotjeknor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo luitjes
  Goe om te horen dat het nog zo goed gaat,alleen jammer van die regen het word nu wel tijd voor de zon.Nu nog +/- 750 800 km dacht ik dan komt Rome in zicht.Ik moet jullie een compliment geven van Leni&Leo ze vinden het een hele prestatie en dus ook van hun de hartelijke groeten en verder veel succes.
  Hou jullie haaks.

  Groeten
  Betsie&Jos

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi mam en pap,

  Jeetje jullie gaan echt goed zeg! Na regen komt zonneschijn, dus dat komt goed.
  Kahlan had gisteren een turn wedstrijd, ze had niets gewonnen voor de afwisseling. Ze was wel teleurgesteld. Petter had toernooitje van voetbal (kabouters) en hij had 5 doelpunten gemaakt. Topscoorder, ze werden 1ste. Jytte met haar teampje 2de. Jytte rende maar wat rond, maar dat mocht de pret niet drukken.
  Dan zijn jullie maar weer even op de hoogte.
  Nou fiets ze dan maar weer en veel plezier verder.

  Liefs,
  Belinda, Marco, Kahlan, Petter en Jytte xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Jeanny en Kees,
  Nou, regen hadden wij ook vanmiddag..... en onweer. Maar de temperatuur was goed. Jillian moest gelijk bij opa en oma logeren en ligt nu voor de 2e nacht bij ons. Morgen ga ik naar Regina en blijf daar 1 nachtje logeren. Hopelijk krijgen we een paar dagen goed weer en kunnen we langs het strand lopen. Blijf gezond, het gaat goed zo al zit het zoeken naar een herberg niet altijd mee. Dat was 2000 jaar geleden ook zo, en die moesten het op een ezeltje doen en dat vrouwtje was zelfs zwanger.
  Dikke kus Ria

  BeantwoordenVerwijderen