woensdag 2 juni 2010

Dag 17: Ferrara (Italie)

Vanmorgen zelf ontbijt moeten maken. Gelukkig hadden ze daar een koffiezet apparaat en de rest hadden we. Vanmorgen erachter gekomen dat 2 juni een nationale feestdag is ivm de vrijheid van de Republiek dus alles is dicht.
Op tijd vertrokken en even de weg gezocht ivm een verkeerde aanwijzing.
Weer een gedeelte langs het Kanaal van de Adige gefietst. Het is een landbouw en tuinbouw gebied, maar het fietst prettig.
In Badia Polènese was een markt en er was een bakkertje open dus snel wat brood gekocht. Daarna doorgefietst en weer een keer verkeerd want bij mij is rechtdoor niet links af. Het koste een paar meter maar we hebben een heel mooi dorpje gezien dat we normaal gemist hadden.
Ongeveer 20 km voor Ferrara waren we toe aan iets warms. Door een locale italiaan werden we naar het enige restaurant dat open was gestuurd. Kostte 3,5 km om.
Goed gegeten en meteen daarna zagen we de rivier de Po. Om 15.30 waren we in Ferrara en kregen we onderdak in een jeugdherberg.
Na 81 km en 69 hoogtemeters. Tot 13.30 was het bewolkt maar heerlijk fietsweer. daarna kwam de zon weer volledig.
Kleren gewassen douchen en ik heb de fietsen nagekeken. Bleek dat al mijn remmen totaal versleten waren, met krassen in de velgen. Ik had wel reserve blokken bij mij, maar net niet die, voor mijn fiets.( de bevestiging zit nl niet helemaal in het midden)
Dit betekent morgenvroeg eerst naar de fietsenmaker zeker met de komende dagen in het vooruitzicht.
We hebben nu eerst het internet in de herberg gebruikt en gaan nu het stadje bekijken.
Weer vele groeten van ons en tot morgen. J&K

5 opmerkingen:

 1. he lieverds.
  wat super dat jullie al zover zijn!
  enne, sorryyyyyyyyy alsnog gefeliciteerd met je verjaardag jeanny.... ach beter laat als nooit,
  heb niet zoveel achter de pc gezeten..
  maar veel aan jullie gedacht, iedereen weet nu zo'n bietje dat me broer en schone zus "even" naar Rome fietsen.. ben dan ook hendig trots op jullie!
  Ga zo door!
  dikke kus en knufs van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zijn er nog meer mensen die een 'knuf' sturen. raak ascheblief niet in de war....
  het ga jullie goed
  knuf
  ansje en johny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo fietsers.Het gaat lekker zo gelukkig speelt het weer ook een beetje mee.Hier in gebrook gaat alles zo zijn gangetje ik denk dat ik deze week nog even een ritje in een sx4 ga doen.Van hier nog heel veel zon en veilige kilometers gewenst zorg voor goede blokjes.

  Groeten Betsie&Jos

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We hebben op internet gezocht hoever jullie nog tot Rome moeten, jullie gaan werkelijk als een speer. Zeg nooit meer dat gepensioneerden achter de geraniums zitten!!
  Voorzichtig met de remmen en nog heel mooie fietskilometers. Groetjes P.C. en E.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Buongiorno signore Kees e signora Jeanny,
  Wij hebben tot nu lekker mee kunnen fietsen,maar vanaf nu is dat wrsch.moeilijker.
  We vertrekken morgen naar Frankrijk,voor een Tour de Sud???Kees,wat kun je beter hebben,versleten of rokende remmen?Nog veel fietsplezier op jullie Rome-reis.

  BeantwoordenVerwijderen