donderdag 3 juni 2010

Dag 18: S. Lazzaro di Savena (Bologna, Italia)

Wij zijn hier in een Jeugdherberg en we mogen gebruik maken van de prive PC van de eigenaresse.
Vanmorgen een karig maar verder OK ontbijt gehad.
Afscheid genomen van Irene en Dick; zij gaan de route aan de oostkant doen en wij volgen de westkant. Een ander NL stel zou ook de westelijke route volgen.
Meteen op pad voor een fietsenmaker. Allemaal hadden ze een verhaal, maar niet wat ik zocht. Bij de 4e geluk. Die had nog 1 set die ik moest hebben, maar hadden geen tijd om te helpen. Met mijn technisch inzicht ben ik begonnen.

Bleek dat bij die set 2 reserve rubbers zaten. Gezien dat die gebrogd waren met een " veertje"; dat los gefrunnikt en de nieuwe erin en zo had ik er ineens 4 en we konden er weer tegen aan. Jeanny was inmiddels naar de Spar gegaan want daar had ik de fiets overdekt gezet omdat regen dreigde.
Om 10.15 klaar voor vertrek. Toch de regenkleding aan en gaan  fietsen. We waren net Ferrara uit toen een noodweer kwam met hagel onweer, etc. Zo onverschrokken als wij zijn gewoon doorgefiets en gelukkig maar 1 keer nat geworden maar dan ook echt z..knat. Na 50 min was de bui over en hadden we alleen maar miezeren.

Onderweg om moeten rijden omdat een boom was omgevallen en alle bedrading boven de weg had meegenomen.
Om 12.00 uur in een restaurantje in S.Maria Codifame, langs een uitloper van de Po gestopt. Mensen waren erg behulpzaam en we hebben warm gegeten en koffie gedronken maar vooral opgedroogd.
We troffen twee Nederlandse wandelaars die op 1 april uit Roermond waren vertrokken; ze gokten op nog 1 maand onderweg. Om 13.00 weer op de fiets: de zon was gaan schijnen, dankzij de sms van Joyce en we fietsten weer verder richting ons doel voor vandaag. Vlakke weg door de Po vlakte met zoveel oude vernielde huizen dat het mij aan Bosnië deed denken. Alles verder mooi groen en keurig verzorgde velden.
Nog een paar fazanten vlak voor de fiets maar helaas geen bout.
Om 16.00 na 68 km en 80 hoogtemeters waren we in S. Lazzaro di Savena. Een jeugdherberg. Ook oude meuk maar ontzettend gastvrij. Water was gloeiend heet dus dan kan het geen kwaad. Spullen gewassen, natte kleren gedroogd en zelf ook schoon gewassen. Na de incheck mocht ik dus op de PC. We zijn nog aan het dubben of we naar Bologna gaan ongeveer 6/7 km.
Foto's worden nog geplaatst.
Morgen is weer een van de grote dagen en dan laten we weer van ons horen. Groeten van J&K

6 opmerkingen:

 1. Dag Kees en Jeanny,

  Wat het weer betreft hadden jullie beter in Nederland kunnen blijven. Vandaag was het in Roermond een zomerse dag, 25 graden Celcius.
  Kees fijn dat je je remmen erop hebt gekregen want nu kunnen jullie weer met een gerust hart verder karren over de Romeinse wegen. Geef eens aan hoeveel kilometer jullie nou al achter de rug hebben. Volgens mij gaat het erg hard en zijn jullie over een week in Rome? Klopt dat een beetje? René gaat ook als een speer, hij is Vezelay al gepasserd en is nu een echte pelgrim. Houdt de moed erin want er is geen weg terug meer. Jullie kunnen het, ook mee gaan met de a.s. bergtocht.
  De hartelijke groeten uit Melick,
  Syta en Felix

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Joyce en de boys3 juni 2010 om 19:38

  Lieve mam en pap,
  jullie krijgen de groetjes van Marij en Wiel. Ik heb ze een kopie van het verslag op de site gestuurd en daar bedankten ze me gisteren telefonisch voor. Ze gaan zelf 20 juni as op vakantie.
  Jullie zijn echt supermam en superpap. Nu die venijnige Apennijntjes nog en dan zijn jullie volgend weekend in Rome!!!
  Zet ´m op !!! Groetjes Joyce en de boys.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo luitjes hier weer even wat info uit Gebrook.Vandaag Remco van vliegveld Keulen gehaald.Zo te zien hebben jullie zo hard gefietst dat de takken van de bomen vallen (HA HA).Gelukkig is de fiets weer in orde en kunnen jullie de apenijnenen aanvallen met hopenlijk beter weer,dat hebben jullie nu echt wel verdiend. Ook de groeten van Leni en Leo en Mevr Bos.Met haar gaat het goed de tweede op is goed verlopen.

  Groeten
  Betsie&Jos

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Mam en pap,

  Wat een noodweer troffen jullie zeg. Hier alles lekker warm in het zonnetje. Pap, knap van je dat je remmen het weer goed doen. Lijkt me wel handig in de bergen. Wij willen jullie even succes wensen met de apenijnen. Komt zeker goed als ik lees hoe jullie alles ervan af brengen. Klim ze en op naar Rome!
  Liefs,
  Belinda, Marco, Kahlan, Petter en Jytte xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ger en irm en ma3 juni 2010 om 22:42

  he kanjers
  Via deze weg knufs van Ma, ze vond het fijn dat jullie ff gebeld hebben! Doet haar goed om te horen dat goed gaat.
  Ik lees haar nu de berichten voor, zo is ze er ook ff bij;)
  dikke kus en knuf van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Jeanny en Kees. We weten nu waar we met onze fiets naar toe moeten als er panne is. Een echte fietsenmaker in de familie: handig! Hopelijk krijgen jullie beter weer. Zo z..nat worden is geen pretje. De bewondering wordt steeds groter voor jullie prestatie. Zet 'm op in de komende bergen. Rijdt de Apen maar naar de filistIJnen :-). Veel suc6 verder.

  BeantwoordenVerwijderen