dinsdag 8 juni 2010

Dag 23: Buonconvento (Italie)

Op tijd opgestaan en een aangepast ontbijt genuttigd (brood met jam en koffie......). Een weg gezocht uit Siena.
Gisteravond de meeste highlights gezien zoals de Duomo en de Plaza del Campo en alle kerken en gebouwen die daar tussen liggen. Het moet toch vroeger een uiting van macht zijn geweest om dergelijke gigantische gebouwen te plaatsen. Het is bijna niet te bevatten wat zich in die tijd heeft afgespeeld. Indrukwekkend !!
Het was vanmorgen 4 rijen dik en iedereen wilde voor. Als je dan de stad uit bent heerst zo'n serene rust dat je de vogels weer hoort fluiten. De route ging vandaag weer op en af. Vlak voor Murlo  hebben we gekookt (zie foto beneden). In de stralende zon macaroni, tomaat, boontjes en blikje tonno. Eindelijk weer eens groente !
Ons doel vandaag was Buonconvento. We arriveerden daar om 14.00 uur na 44 km en 516 hoogtemeters klimmen.
Mensen hier in de stad waren niet erg vriendelijk maar er zijn uitzonderingen.
Vanmorgen het eerste gedeelte langs een bijna naakt landschap gefietst, genaamd de Crete. Men zegt met bijna erotische rondingen onder het wuivende gras of graan. Daarna door en langs een laag eikenbos. Het laatste deel was weer wat hoger met mooie vergezichten. In de wijngaarden staat vaak een rozenstruik aan het begin van een rij wijnstokken. Traditioneel wordt zo aangegeven welke wijn wordt verbouwd zoals gele voor de witte, roze voor de rosé en rode voor rode wijn. 
Dit is een oud dorp waar vroeger de Via Francigana doorheen liep. Een leuk historisch centrum.
Ik (Kees) ben vandaag naar de kapper geweest en daarna het dorp verkend. Boodschappen voor morgen gedaan want het wordt weer aanpoten. Groeten J&K.

We waren vandaag toe aan een "Pasta a la Jeanny & Kees" (foto);
dit maakt onze tocht ook leuk.
Totaal aantal gereden km tot en met vandaag is: 1652


2 opmerkingen:

 1. Hallo Jeanny en Kees,

  Alweer een heel mooi reisverhaal. Vooral zo te zitten picknicken lijkt ons heerlijk. Goed bezig jullie !

  En totaal nu al 1652 km gefietst, wat een afstand. En jullie zien er nog blakend uit. Prima.

  Ook voor de laatste dagen, voorzichtig aan hé. Rome is kort bij, maar kan ook nog heel ver weg liggen.

  Jullie krijgen de groenten van ons en tot gauw weer.

  Heleen en John

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jeanny en Kees, Wat een reisverslagen zeg. Mijn bedoeling was om ook op de fiets naar Rome te gaan maar ik hoef niet meer jullie hebben alles al verteld ;) Jullie gaan super snel geniet vooral van alle mooie natuur en neem op zijn tijd een glaasje wijn dan blijven de benen goed soepel. We wensen jullie nog fijne fietsdagen de bergen zijn julie inmiddels gewend. Wederkerig hebben we voor jullie ook een kaarsje aangestoken. P.C. en E.

  BeantwoordenVerwijderen