donderdag 10 juni 2010

Dag 24: Stelva (Italie)

Na het onbijt naar de bakker voor onze lunch. Het was al warm.
Klimmend op weg naar Moltancino. Voor ons zagen we de Monte Armatia (1732 mt). In de wetenschap dat we die niet hoeven te beklimmen kregen we vleugels. Veel salamanders en zelfs een Das gezien., die voor ons de weg overstak.

Aan een bron ons nog gelaafd en genoten van de steeds mooier wordende uitzichten (foto links). Een verzorgd landschap van graanvelden, olijfbomen en de wijngaarden van de bekende Brunello. Later werd het wat woester met de eiken en de metershoge bremstruiken. Zelfs nog oog gehad voor de abdij van Sant Antime. Ogenschijnlijk onberoerd maar met heel veel geschiedenis.
Zo ook in de plaats Moltancino. Mooie gebouwen en de verhalen erachter in dit dorpje. Je ziet dat de via Francigena hier ook door de streek loopt. Je kan echter niet alles gaan bezichtigen. We genieten ook op afstand. Ook deze dag was heuvelachtig en dat zorgt voor mooie impressies van de streek.
Onze planning was het dorpje S. Fiora. Toen we even stilstonden om te kijken voor een hotel, werden we in het Engels aangesproken door een Milanees. Wat gekletst en hij wees ons de weg naar een hotel. Jeanny bleef kletsen en vroeg of hij kamers wist. Bleek dat zijn oom een agrikultura lokatie had en dat we daar wel een kamer konden krijgen. Dat was in Stelva, vlak bij de route. Op dat moment kwam die oom net aan. Ze bespraken iets en wij moesten de fiets maar in de auto zetten. Dat lukte niet en wij watjes gaven wel onze bagage mee. De laatste 6 km dus zonder bagage naar die lokatie in Stelva gefietst. Was even iets anders. De 15 procent helling was nu een fluitje van een cent. Een schitterende lokatie in de flanken van de berg, 635 meter hoog. Het straalde natuur en rust uit. Het avondeten en ontbijt besproken. Kleren wassen en de fietsen voor de 2e keer gesmeerd deze week. Daarna een heerlijk avondmaal genoten met wijn en water.
Hier is geen internet en een telefoonverbinding was er ook niet.

Foto: Brunello wijngaard

Verder vandaag in de hitte afgezien en 59 km en 1341 hoogtemeters afgelegd. Poeh!!!
We maken het in ieder geval goed.
Groeten uit een zeer warm Italie, Jeanny en Kees.

3 opmerkingen:

 1. Eindelijk een bericht, wij dachten al die hebben zich verslapen.Het gaat voortreffelijk met jullie en Rome naderd met rase schreden. Gelukkig is de zon in ruime mate aawezig zodat jullie je goed kunnen opwarmen voor het laatste stukje.Blijf genieten van elkaar en deze Fantastise tocht en hou de fietsen tussen de lijntjes.

  Groeten uit HBK
  Betsie & Jos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HEIJ SNOEZEN, JULLIE ZIJN GOED OP WEG. ANSJE EN IK ZIJN MAAR AAN DE AVONDVIERDAAGSE BEGONNEN OM DE CONDITIE ENIGSZINS OP PEIL TE HOUDEN. DIE STREEK WAAR JULLIE NU DOOR FIETSEN IS ER OOK EEN OM TE ZOENEN. GENIET ER VAN WANT VOOR JULLIE 'T WETEN ZIJN JULLIE IN ROME.....
  knuf
  ansje en johny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Jeanny en Kees,

  Jullie kunnen net als Sterre zingen we zijn er bijna. Sterre loopt de avondvierdaagse mee, de 5 km. De afstand is het probleem niet, het laat in bed komen wel. Maar vanavond de laatste dag en dan komt de medaille. Daar zit ze echt op te wachten. Voor jullie straks ook een 'medaille': genieten van Rome en het voldane gevoel over de geleverde prestatie. Als ik naar Sterre kijk, dan kan ik me voorstellen hoe dat bij jullie is. Succes met de laatste loodjes en blijf genieten.

  Groetjes Ryan, Paul en Sterre

  BeantwoordenVerwijderen