zaterdag 12 juni 2010

Dag 27: Rome

In de Sint Pieter.
Zoals al eerder vermeld was de plnning bekend. Echter ten tijde van de blogger bijwerken vielen een paar druppels regen en werd het plan Rome bezoeken. Dagkaart voor bus en Metro gekocht en om 12.00 vertrokken. Uiteindelijk als eerste naar het Collosseum gegaan. 'swerelds grootste amfitheater. Een geweldig bouwwerk. Ook een geweldig lange rij wachtenden zodat wij besloten om er omheen te lopen. Tevens de Arco di Constatino en de ruines die er omheen liggen bekeken. Ook nog een cache gevonden en daarna met de Metro richting het Vaticaan. Vanaf de metro halte is het 500 meter lopen en dan sta je ineens op het Sint Pieterplein., met een obelisk en een levensgrote Baseliek. Ik herkende er niets van want mijn beeld is vervuild door de TV. Nog nooit de obelisk gezien en de vorm van het plein. Die pilaren een schitterend stukje bouwwerk zie je nooit op de TV. In de kleine rij aangesloten en binnen 10 minuten stonden we in de Basiliek. Het heiligdom van het katholieke geloof. Wat een rijkdom met schatten van schilderijen schilderingen goud beklede wanden etc. Voor ons was het onwezenlijk. Alles minitieus bekeken. We konden geen mis bijwonen want dan moet je ruim 14 dagen van te voren een afspèraak maken. De paus had even geen tijd maar allah het was indrukwekkend.
Even door Vaticaanstad gelopen. Met 44 ha en 800 inwoners de kleinste en drukst bevolkte staat ter wereld. De zwitserse Garde met ca 110 man personeel is het kleinste leger ter wereld. Je komt ze in alle hoeken en gaten tegen. Dankzij deze bewaking is alles goed bewaard gebleven en heeft de tand des tijds op een andere manier doorstaan.
Daarna naar de Trevi fontein. 's werelds grootste fontein die daar al sinds de 18e eeuw ligt/staat.
Nog een ijsje gegeten en in de kerk er tegenover een kaarsje opgestoken voor een ieder maar speciaal voor het feit dat wij gezond Rome bereikt hebben.
De kinderen waren inmiddels total loss en we hebben de weg naar "huis" genomen. Om 21.40 thuis.
Nadat de kids in bed lagen nog even de voor ons onwerkelijke dag, bezoek aan Rome, doorgenomen.
Het is niet te beseffen dat we vandaag met z'n 6-en in Rome hebben gelopen.
Men zegt wie naar de bron wil zal tegen de stroom in/op moeten zwemmen.!!!!
Met dank voor alle reacties groeten wij een ieder vanuit Rome. J&K en kids,

1 opmerking:

  1. Grusse Got Kees en Jeanny!
    Gefeliciteerd met het behalen van jullie doel Rome! Wij vinden het een super prestatie en we hebben jullie op de voet gevolgt! Geniet lekker van jullie enorme super verrassing! en jullie tijd in Rome. Groetjes uit Tösens Edith Marcel en Mats

    BeantwoordenVerwijderen