donderdag 17 juni 2010

Dag 32: Panzano Romana

Het uitzicht vanaf de kamer in Panzona Romana

Vanmorgen vroeg op ivm de schoonmaak en oplevering van de stacaravan/mobile home. Pas om 09.50 uur on route. Omdat we maar een beperkte kaart van Rome en omgeving hadden, hebben we de weg door Rome naar het station gegokt. Onderweg kwam een jonge Italiaan langs en maakte een praatje. In het centrum kwamen wij hem weer tegen en hij moest ook naar het station Termini. Dus achter hem aan als volleerde koordfietsers door het waanzinnige verkeer heen. Bij het Termini namen we afscheid van Vitorio. Wij namen de route op en moesten over een fietspad. Echter: onze fietsen pasten niet door de toegangshekken. Dus de drukke weg maar weer op en dat bleven we maar aanhouden.
Vlak voor camping Tibet kwamen wij een Nederlands stel tegen die we dag 7 ook ontmoet hadden. Zij kwamen vandaag in Rome aan. Nog gekletsten en vergeten blog gegevens uit te wisselen. In Fiano Romano volgde we de borden naar het centrum ivm een slaapplaats. Ze leidden ons helaas ergens anders naartoe. Doorgefietst want er zouden nog genoeg locaties zijn....
Helaas geen gezien, gebeld, geen aansluiting. Uiteindelijk gaf Jacobus ons een bordje met agritourismo en daar konden we terecht na 77 km en 524 hgtmters. We kregen eindelijk rust, na een behoorlijke klim.
We zijn nu net buiten Panzano Romana, een leuke rustige plek, met een restaurant. Ondanks de 5 rust-niet fiets-dagen voelde het allemaal goed aan vandaag. De klim aan het einde deed ons wel weer naar wat rust verlangen. Groeten Jeanny en Kees.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Mam en Pap,

  Weer goed op weg zo te lezen. Ik ben blij dat jullie dat gekke verkeer uit zijn. Niet normaal dat jullie door Rome gefietst zijn! Ik vond het ongelooflijk druk en hectisch verkeer daar. Gelukkig zijn jullie in ieder geval zonder veel omfietsen en problemen eruit gekomen. Nu weer genieten van het mooie Italie en de bergen. Zet hem op en leuk om weer te volgen waar jullie nu weer uithangen.
  Het weekend samen was bijzonder en heerlijk in het zonnetje. Moeten we vaker doen.
  Liefs,
  Belinda, Marco, Kahlan, Petter en Jytte xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We zijn even thuis van de camping Milan is op de camping geweest en als we dadelijk weer gaan nemen we Jillian mee, die kinderen genieten echt op de camping. Leuk dat jullie weer op weg zijn, Rome is wel een mooie stad maar aan alles komt een eind.
  De rust zal jullie denk ik wel overvallen na de drukke dagen in Rome. Ik ben benieuwd te horen of jullie nog wat hebben gehad aan de kaarten van Oostenrijk en Duitsland op je GPS is altijd wel een handig hulpmiddel want er staat veel informatie op zoals hotels eetgelegenheden en meer van die soort dingen.
  Jullie volgende bestemming is Assisi en dan op de trein of het vliegtuig? Ik hoop jullie in elk geval weer spoedig te zien

  Groetjes veel liefs en goed weer van Frans.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Kees en Jeanny, nogmals proficiat met de geweldige prestaties. Hebben als eerder
  gemailt, maar blijkbaar is deze niet aangekomen. Nog heel veel plezier met de verdere tocht en een gezond weerzien. Groetjes
  van Riny, Anette, Jos, Nick en Bernd

  BeantwoordenVerwijderen