vrijdag 18 juni 2010

Dag 33: Acquasparta (Italie)

Zicht op Calvi Dell Umbria

Vanmorgen vroeg op en toch na 4 km een bordje gemist en 6 km omgereden.
Daarna meteen inkopen gedaan. We hebben het gebied van de Tiber verlaten en rijden weer in heuvelachtig terrein. De wegen en dorpen stammen uit de tijd dat er geen centraal gezag was (nu wel maar of je daar iets mee opschiet?), dus liggen ze op strategische plaatsen in de heuvels en dat was van eminent belang. Daarnaast waren er veel overstromingen waardoor er moerasgebieden ontstonden met veel muggen (malaria), veel oude dorpen, bossen en olijfgaarden. Montebuono waar we doorheen reden staat erom bekend.
Vandaag weer zelf gekookt onderweg. Niet te versmaden !!!
In Poggio kwamen we Clement tegen, die was op weg naar Rome. Onze slaapadressen uitgewisseld. Wij zijn daar nu. Aan een bron in het dorp ons water ververst en verder. In Narni koffie gedronken en fris op een terras en het stadje even verkend.
Gesticht in 293 voor Christus door de Romeinen. De Via Flaminia die ook uit die tijd stamt, loop daar doorheen. Een mooi oud stadje.
Onderweg mooie uitizchten gehad bij mooi warm maar benauwd weer. Om 18.00 uur na 77 km en 993 hgtmeters waren we in Acquasparta. We gaan even de stad in en hopelijk weer tot morgen in Assisi. J&K.

1 opmerking:

 1. Hallo luitjes

  Hier weer even een bericht uit Gebrook.
  Hier alles oki doki, en zo te zien gaat het met jullie ook goed de pedalen draaien weer in het rond.Het weer hier is naatje ....
  hopenlijk is het bij jullie nog steeds goed.
  Maak er nog een mooie tocht van en doe rustig aan er hoeft niets meer. Het doel Rome is bereikt in een record tijd vinden wij.Dus geniet verder van het land het weer en het eten.

  Groeten
  Betsie en Jos

  BeantwoordenVerwijderen