woensdag 30 juni 2010

Dag 45: Langenargen am Bodensee (Duitsland)

Gisteravond en vannacht weinig geslapen. We sliepen aan de voorzijde van een jeugdherberg en met 4 personen op 1 kamer en daar werd de bovenlaag afgeschraapt. Een herrie !!!!
Vanmorgen een goed ontbijt en op tijd op het station. Om 9 uur de trein naar Brenner gepakt en meteen aansluiting naar Insbruck. Daar wel 1,5 uur moeten wachten. Om 16.00 uur waren we in Bregenz.
Onderweg genoten van de rust en de mooie uitzichten op de Dolemieten en de Alpen. De bergen blijven boeiend en uitdagend.
De treinreis is perfect verlopen. Besloten om langs de Bodensee naar Langenargen te fietsen. Een bekend adresje genomen om te slapen (was ook goed).
Nadat we op de fiets stapten bleek bij Jeanny de kettingkast gebroken te zijn. Provisorisch gemaakt en nog even 27 km en 70 htm los kunnen fietsen.

Nog 5 km in Oostenrijk en toen waren we weer in Duitsland.
Langs de Bodensee was het druk en erg warm. Nu zitten we ergens met OER Duitse kost (schnitsel) en aan de radler (eindelijk !!!) en rode wijn.

We hopen morgen een kaart te kunnen kopen omdat we langs de westkant van Duitsland richting huis willen gaan. Zonder kaart kan het wel, maar meer tussenweggetjes en geen hoofdwegen is mooier en relaxter fietsen.
Groeten en tot morgen, J&K.


4 opmerkingen:

 1. Eindelijk zien we weer een eens een foto die laat zien dat je ook af en toe goed moet eten(HAHA)Nu gaat het weer huiswaarts door Germanie dus met de taal gaat het dan ook weer makkelijker. Nu de west kant ik weet niet precies welke route dat word maar dat zie ik dan wel.Geniet met volle teugen en kom gezond weer terug.

  Groeten
  Betsie en Jos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grüsst Euch Gott, ihr liebe. Willkommen ins grosse Vaterland! Ennuh....blijf genieten, vooral van elkaar. Ans heeft vandaag voor het eerst sinds haar val ruim 30 km gefietst. Die is ineens weer een héél stuk prettiger om mee om te gaan. Hoe kan 't toch?...
  Liefs en knufs, ansje en johny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo
  He kees drink je voor ons een radler mee maar niet te veel anders gaat het niet meer goed met fietsen ha ha.
  wat op het bordje ligt ziet ook goed uit,om zo in te happen,maar nog veel fiets plezier en wees voorzichtig.
  veel liefs van leo en lenie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha die pedaleurs,

  goed eten en drinken is natuurlijk een noodzaak bij de inspanningen die jullie leveren, maar Kees, jij aan 't bier !?!!

  Is wel goed voor de dorst natuurlijk.

  Leuke bril trouwens.

  Fiets, eet en drink verstandig.

  Greetz,

  Heleen en John

  BeantwoordenVerwijderen