dinsdag 29 juni 2010

Dag 44: Bolzano

Vanmorgen na een goed ontbijt op ons gemak vertrokken. Het is maar een korte route. Via het fietspad langs de Adige / Etsch naar het noorden. Links en rechts steile heuvels maar de natuur heeft hier het dal breder gemaakt zodat er ook wijn en fruit verbouwd kan worden. Aan de westkant lig de oudste wijnstraat van Italie. De Chardonnay komt hier oorspronkelijk vandaan en wordt nu nog verbouwd. We hebben de provincie Trento verlaten en zijn nu in Sud Tirol. We zijn weer langs Salurn gekomen waar we op de heenweg hebben geslapen. Hier ligt de taalgrens. Noordelijk is alles " duits." Het fietspad loopt door tot Merano maar wij zijn na 52 km en 74 htm gestopt in Bolzano. Eerst naar het station. Daar werd gezegd een kaartje koop je bij de conducteur en de fietsen kunnen mee. Volgens Joyce is dat niet zo. Een reisburo gezocht maar dat was niet zo makkelijk. Eerst gaan inchecken bij de jeugdherberg, wassen, douchen en daarna naar het reisburo. Alles was voor morgen vol (er zijn 2 fietsplaatsen in de internationale trein ?????) Het meisje wist een oplossing: van Bolzano naar de Brenner zelf een ticket kopen en vanaf daar reserveerde zij de plaatsen via Insbruck tot Bregenz. Daarna weer naar het station en alvast de kaartjes voor morgen gekocht. Zagen we 4 fietsers die naar Munchen wilden en de vrouw van het loket zei: ga maar naar de trein. Bij de trein wilde de conducteur in eerste instantie de fietsen niet mee nemen. Even later mochten ze in de achterste wagon. Wat een willekeur!!!!!!
Hier hebben ze internet dus even ons verhaal geplaatst.

Nu we alles geregeld hebben gaan we de stad verkennen. Groeten en tot morgen. Weer bedankt voor de leuke reacties. J&K

>>>Tesoro del Duomo in Bozen

4 opmerkingen:

 1. ja jong. dat is bekend. zowel in Italië als in Spanje roepen ze allemaal maar wat! Wij losten dit vaker op met vijf euro's. zoals het er nu naar uitziet komen jullie richting huis(?). Toch niet diezelfde weg?
  knuf
  ansje en johny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb jullie belevenissen natuurlijk gevolgd via Rietje. Ik heb bijzonder veel respect voor jullie prestatie. En als je straks thuis bent, tel je je journaals bij elkaar en verzamel je dit in een boekje met foto's dat je gaat uitgeven. Dan worden jullie nog rijker als je al bent! En wij kopen er een hoor! Met voetbal hebben we wel de kwartfinale bereikt, maar toch heb je niet veel gemist. Doorgaans was het saai, met enkele momenten die top waren. Jullie billen zullen wel lijken op een lederen lap met een zadelafdruk! hahaha! Dat gaat pijn doen als je op een gewone stoel gaat zitten!
  Blijf genieten van elk moment, want hoewel je thans die 44 dagen in je zak hebt, gaat zo'n reis als een internationale trein voorbij. Maar jullie indrukken zullen onbetaalbaar zijn. Een extra * chapeau * is hier op zijn plaats, omdat je dit als stel zo goed voor elkaar hebt gebracht. Volgens mij was Rietje ( of ik ) al op de Adsteeg omgedraaid..... We blijven duimen voor jullie en volgen jullie tot in Gebrook.
  greetz, Piet ( en uiteraard ook van Rietje )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super om te zien (lezen) dat het goed gaat!! zó trots op jullie!!!
  ben nieuwsgierig naar de foto's wanneer jullie weer thuis zijn... o en dan jullie weer in het drukke leven belanden... moeten jullie toch maar 'n boek uitbrengen zoals Piet en Rietje schrijven ;)
  knufs van ons xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Fietskanjers, jullle zijn niet moe te krijgen, respect voor jullie prestatie, als jullie opschieten kunnen jullie a.s. zaterdag nog starten bij de Tour de France!!!
  Groetjes Yolande Guy Jos en Ans oet Zjwame

  BeantwoordenVerwijderen