zaterdag 22 mei 2010

Dag 6: Hildrizhausen (Duitsland)

Hallo allemaal, vanochtend om half 9 vertrokken en tot 10.00 uur de lange broeken aangehad. Daarna zagen we voor het eerst echt de zon. De hele weg hebben we zon met bewolking gehad (ook nog koud) en vanaf 16.00 uur alleen maar zon. Heerlijk ! Bovendien was het vandaag een leuk uitdagend begin van de "Duitse Bulten". We hebben over bergjes van 7-11 % helling gefietst.
We reden richting Pforzheim en in Weil der Stadt hebben we tussen de middag bij een italiaans restaurant lekkere pasta gegeten. Onderweg waren veel paden afgezet; hierdoor moesten we vaak zelf de weg zoeken (wel 4x). Dit betekende dus veelal wat kilometers omrijden helaas.
Vandaag zijn we gekomen tot het gehucht "Hildrizhausen", zo'n 20 kilometer ten noordwesten van Tubingen. We waren wel moe toen we stopten, maar hadden nog tot Tubingen kunnen doorrijden. Dat deden we echter niet om de volgende reden.
We reden aan het einde van de middag door een weiland waar een man van circa 40 jaar met een soort van oude legerauto reed en ons vroeg waar we naartoe fietsten. We vertelden waar we naartoe wilden (ri. Tubingen) en dat we toch wel ergens in de buurt een Zimmer Frei zochten. We hadden toch al 80 kilometer erop zitten...met zo'n 580 hoogtemeters en waren een beetje moe (maar als het had gemoeten hadden we doorgefietst). De man wees ons de weg naar een restaurant/gasthaus, maar kregen geen gehoor bij het goedkope adresje. Toen we onze route vervolgden kwamen we diezelfde aardige man al gauw weer tegen. Hij vroeg ons of het gelukt was en dat was jammer genoeg niet zo. Hij vroeg ons ook of we een tent bij ons hadden. Als dat zo zou zijn dan konden we bij hem in de tuin de tent opzetten. We hadden echter geen tent. Toen vertelde hij dat hij nog een "oude wagen" in het weiland had staan (zie foto).

Wij vonden het een "pipo de clown" wagen/keet. Wij mochten daar wel in overnachten (op de houten bankjes...) Het was echt super leuk van die man. Hij belde meteen daarna z'n vrouw op en kwam kort daarna, samen met z'n gezin, aan met een grote picknick mand met lekkere dingen. We hebben hiervan heerlijk genoten en hebben samen heel leuk gekeuveld. We zouden morgen ontbijt van hen krijgen, ware het niet dat ze morgenvroeg zelf naar de Bodensee gaan fietsen.
We zien alleen maar bomen om ons heen, wat muggen en mieren en voor de rest niets. We kregen nog wat zwitserse dekens voor vannacht, want slaapzakken hebben we niet bij ons. Heel aardig!!! Tanden poetsen zal nog net lukken hier, maar voor de rest is het zeer primitief en zijn we volledig op onszelf en de natuur aangewezen. Ik had net vanochtend gepland om m'n haar te wassen (Kees...).
Jullie begrijpen dat we ook hier niet over internetfaciliteiten beschikken. Joyce heeft jullie berichten voorgelezen. We vinden het super dat jullie zo "meefietsen". Trouwens: we hebben het idee dat Giel ons achtervolgd; we horen hier namelijk vaak de koekoek.
Morgen hopen we John en Ans te treffen, die hier in de buurt verblijven. Groeten van Jeanny en Kees.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Mam en pap,

  Wat leuk zo'n ontmoeting en primitieve overnachting. Ben benieuwd hoe jullie opstaan morgen. Hopelijk niet als houten klazen. Lekker zo'n zonnetje erbij he, hier is het ook heerlijk weer eindelijk. Nog even een nieuwtje vanuit hier. Jytte heeft oorbellen! Ze moest even huilen na het schieten in het oor, maar trots is ze wel.Ik hoop dat het weer bij jullie zonnig blijft en dat de reis fijn blijft verlopen. Wat een avontuur! Geniet er maar van.
  Veel liefs van ons xxzx
  Belinda, Marco, Kahlan, Petter en Jytte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. he lieverds
  en hoe hebben jullie geslapen??
  Wel super dat er iig 'n slaapplaats is!
  We volgen jullie in gedachten mee...
  knufs van ons

  BeantwoordenVerwijderen