maandag 24 mei 2010

Dag 8: Langenargen am Bodensee (Duitsland)


Vandaag heerlijk van de bergjes genoten, de dalen natuurlijk ook, de bloemen en uitzicht op de Bodensee. We hebben de "hop" gezien (waar bier van gebrouwen wordt) en onderweg roken we de seringen. 86 kilometer gefietst met hellingen
tussen de 6 en 11 procent (390 hoogtemeters).

We waren van plan een rustmiddag te nemen en begonnen rond 13.30 uur met het zoeken naar een slaapplaats. Het lukte ons echter niet om meteen een accommodatie te vinden (veel vol of niet bereikbaar). Uiteindelijk tot Langenargen gefietst voor een pension. Kosten: 50 eur, inclusief ontbijt.


Zie de schommelfoto: we moesten even aan het thuisfront denken....


Na een wasje hebben we de beentjes gestrekt en vanavond nog 6 kilometer gewandeld.

Morgen gaan we Oostenrijk in, richting Bludenz. Vanavond bekijken we onze verdere route. We zullen twee bergpassen over moeten fietsen, dus we willen het zo plannen, dat we niet beide bergpassen op één dag hoeven te fietsen. Dat is teveel van het goede. Groetjes Jeanny en Kees.

7 opmerkingen:

 1. Dag Jeanny en Kees,

  Vandaag snel even bij gelezen, want met die feestdagen komt het er niet gemakkelijk van.
  Volgens mij schieten jullie aardig op als ik lees welke dagelijkse afstanden jullie gemiddeld fietsen. Bikkels zijn jullie, Petje af. René Beltjens gaat deze week vertrekken naar Santiago. Hij heeft op het laatste moment toch ook maar een site gemaakt, zodat we er binnenkort twee gaan volgen.
  Rene en Hetty komenn net nog even op bezoek dus ik ga stoppen. Veel lieve groetjes ui Melick.
  Felix en Syta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo luitjes
  Hier weer even een klein bericht uit gebrook.
  Alles gaat goed gisteren hebben we de cache orsbach bij schitterend weer gelopen na 12 km de cache gevonden, het ging buiten verwachting goed.Bij deze krijgen jullie de groeten van de asperge boer en boerin die het toch wel een bijzondere tocht vinden zij wensen jullie veel sucses.
  Veel plezier verder en geniet met volle teugen.

  Groeten Betsie en Jos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Pap en mam,

  Wat zien jullie er goed uit! Jullie stralen helemaal. Dat is goed om te zien. Lekker zo in het zonnetje. Jullie gaan inderdaad als een speer.
  Mooi dat alles voorspoedig verloopt. Fijne fietsdag morgen. Op naar Oostenrijk en de grote bergen.
  Liefs,
  Belinda, Marco, Kahlan, Petter en Jytte xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. en nu begint 't pas écht mooi te worden. dat gefiets langs die beek in Duitsland, dat is toch maar niks. in de bergen, daar is 't pas te zien!
  dikke knuf
  ansje en johny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jeanny en Kees,

  We zijn trots op jullie. Geniet ervan!

  Groetjes

  Ed & MJ + A2

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop dat het nu gelukt is om een reactie te sturen.Het gaat goed met jullie twee.
  Schommelen gaat ook nog. zet 'm op voor nog een paar honderden k.m. Veel sterkte en trap maar lekker door. Wij lezen de verslagen van jullie wel door.

  groetjes van Math. en Ietje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo pedaalridders, even jullie relaas gelezen en hiervoor juf Bosch meegenomen. Ze heeft alles
  gelezen met veel interesse! Ze vindt het geweldig dat dit allemaal mogelijk is.Wij willen Jeannie nog feliciteren met haar verjaardag,zal vast gezellig geweest zijn. Nog een stevige slok op ingenomen. Mevr Bosch zegt:hopelijk krijgen jullie nog veel mooi weer, geen ongelukjes meer maken en we reizen wet jullie mee.En heel veel voorspoed. Alles is goed met ons en ik word heel goed verzorgd, groetjes Meintje.

  P.s. Ook veel plezier en liefs van CPFMRK en B

  BeantwoordenVerwijderen