dinsdag 25 mei 2010

Dag 9: Feldkirch (Oostenrijk)

Hier een foto met "de oostenrijkse bulten in  zicht".
Vanmorgen op ons gemak opstaan, ontbijt en naar het postkantoor. Met leedwezen hebben wij een doos gevuld met goederen die retour naar NL gaan (de buren).
Om het leuk te houden hebben wij besloten om het gewicht niet bekend te maken maar een ieder kan een gewicht raden. Degene die het goed heeft of het dichtst in de buurt, nodigen we uit om mee te gaan eten. We moeten dan wel weer thuis zijn.
Laat aan de rit begonnen. In Lindau hadden we al honger en voelden de benen niet goed. Tot Bregenz gefietst en daar onder het genot van een koud drankje besloten om tot Feldkirch te gaan. Morgen de laatste 26 - 30 km naar Bludenz. Daar maken we de fietsen moddervrij en worden ze gesmeerd voor de grote klim donderdag over de Arlberg.
De Bodensee achter ons gelaten en Oostenrijk ingegaan. Langs de zwitserse grens en de Rijn gereden. Mooie blikken op de Alpen en de sneeuw die er nog ligt.
Na de laatste km's door een mooi natuurgebied te hebben gemaakt kwamen we om 17.15 uur na 72 km en 140 hoogte meters in Feldkirch. Via de VVV naar de Jeugdherberg; daar weer zelf de bedden moeten maken zoals in de hutten.
Het was verder een warme benauwde dag, dat belooft niet veel goeds. Groeten van ons en tot morgen,
J&K.

6 opmerkingen:

 1. En dan nu als eerste.
  jonge, jonge, Wat gaan jullie hard. probeer jullie te volgen via Google earth. gaat prima. Kan me dan een voorstelling maken waar jullie zitten. nog veel plezier en zet 'm op naar Italië.

  groetjes Math en Ietje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jullie kennende hadden jullie natuurlijk weer een kilo of tien teveel bij je. dus zet ons maar op 10 kilogram.En als we al niet de winnaars zijn gaan wij op ónze kosten wel een keertje een hap eten puur voor de gezelligheid. die bergen, dat wordt pas schiek, let maar op...
  knuf
  ansje en johny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk 5 paar schoenen van Jeanny, knipspullen, 3 paar handschoenen en 3 jassen (wederom allemaal spullen van Jeanny die qua design en kleur bij de schoenen en handschoenen horen: 7.5 kilo.

  Veel plzr. Rik

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik was ook al nieuwschierig naar de inhoud van dat pakketje! .....Wat gaan jullie hard zeg. Nemen jullie nooit tijd om iets te bezoeken onderweg??(vraagje van Piet)???
  Jullie zijn super, goede rit morgen, groetjes Rietje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat ik voor wat betreft de inhoud van het pakketje met Rik mee moet gaan. Er vanuit gaande dat Kees , Sjaantje niet in het pakket kon krijgen....
  Ik gok op 8.75 kg......
  Van je schoonzoons moet je het maar hebben Sjaan of niet hahaha.

  De kids en Belinda zijn vandaag begonnen aan de avondvierdaagse, een hele tocht in het klein zullen we maar zeggen.

  Succes met de echte bergen!!.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hai pap en mam,
  zoals ge'smsd: ik denk dat het om een pakketje van 7 kg gaat.
  Veel succes vandaag met de onderhoudsbeurt; neem maar een halve rustdag. Voor morgen toi, toi, toi!
  Liefs, Joyce en de boys.

  BeantwoordenVerwijderen