zaterdag 5 juni 2010

Dag 20: Firenze (Italie)

Vanmorgen na het ontbijt op ons gemak weggereden. Bergafwaarts, maar na 3 km werden we gestraft met 8 procent klimmen. Via binnendoor weggetjes hebben we genoten van de wijnvelden, de olijfbomen en het uitzicht op de topjes om ons heen en de dalen. Na een 13 proc. hellinkje konden we ons voorbereiden op 8km klimmen met stijgingen tot 5%. Op 518 mt was het de top. Daarna richting Florence. In Fiezole hebben we iets warms gegeten omdat we door het warme weer daar wel aan toe waren. Om 13.30 uur waren we in Firenze en bij het hotel dat Belinda voor ons geboekt had. Na 52 km en en passant nog 460 hoogtemeters.
Het is een kamer uit de tijd van Louis de 14e maar voor ons maakt dat niet uit soms voelen we ons ook zo.


Dit is de "slaap"plaats voor de komende 2 nachten in Firenze.

Bad en wc in een apart kamertje voor ons dus dat is geweldig. We blijven hier tot maandag.Na het wassen en badderen zijn we Firenze in gegaan en hebben in de kerk een kaarsje aangestoken. Nog verder verkend maar nu even de pc opzoeken en een verhaal maken. Gewoon een broodje op de hand en een fles wijn voor vanavond. J&K

De rest maken we morgen wel af. Groeten tot morgen J&K

7 opmerkingen:

 1. Hallo reizigers

  Nou zeg dat schiet aardig op met jullie. Super hoor.
  Ik volg jullie helemaal .
  Ik zou zeggen geniet natuurlijk ook van deze dagen in Firenze en ik lees wel weer. Heb t Piet voorgelezen en jullie krijgen natuurlijk ook zijn groeten., Groetjes Rietje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kalispera

  Eindelijk een paar daagjes rust en genieten van een prachtige stad (heb ik gehoord)nog bedankt voor de leuke foto het water liep me uit de .... vanuit hoensbroek de beste groeten ook van de mevr van de WOK.

  Jasas
  Betsie & Jos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Jeanny en Kees,
  Geniet van de mooie stad Florence en rust goed uit, jullie verdienen het!!! Jos vindt jullie belevenissen erg boeiend maar vindt het jammer jullie te moeten missen op de huttentocht.
  Toi, toi voor de komende fietsdagen.
  Groetjes Ans en Jos oet Zjwame

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Mam en pap,

  Jullie zijn intussen wel wat gewend met slaap plaatsen. In zo'n kamer uit het verleden voelen jullie je vast heel jong. Als ik zo nog eens de beschrijving van het hotel bekijk, hebben jullie de mooiste kamer. Ze noemen het de superior kamer. Dat zijn jullie ook superieur! Petje af voor de tocht tot nu toe. Even lekker relaxen nu en genieten van al het ouds in Florence (van elkaar ook dus, grapje natuurlijk) Ik hoop dat jullie een fijn verblijf hebben en een mooie dag morgen. Slaap lekker onder jullie hemel.
  Veel liefs,
  Belinda. Marco, Kahlan, Petter en Jytte xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hallo jeanny en kees, ik ben vandaag om 5 uur aangekomen. kees ik kan niet wachten om je al mijn bosnische belevenissen te vertellen. het was echt geweldig maar wel heftig en indrukwekkend. jullie nog een fijne trip en kom gezond en uitgerust thuis kus cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Florence, mooi hé!....
  knuf
  ansje en johny.
  ps. we gaan proberen volgende week de plaat uit ansje d'r schouder te laten halen. kunnen we misschien in juli toch nog rome doen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Paps en mams,
  natuurlijk hebben jullie het enorm naar je zin daar in Florence. Ik kan erover meepraten.
  Het is wat aan de prijzige krant maar dat mag de pret niet drukken. Dit doe je eens in je leven en geniet er gewoon van.
  Jammer dat jullie die 419 treden van de Duomo niet gaan voelen (in de beentjes), maar ach....het is niet voor nix een rustdag.
  Verder alles prima hier. Liefs van Joyce en de boys en zet 'm op morgen naar het prachtige Siena!

  BeantwoordenVerwijderen