zaterdag 19 juni 2010

Dag 34: Assisi (Italie)

Zo kan je ook ontbijten

We kegen vanochtend maar een croissant en capucino, dus meteen maar naar de winkel. Op weg naar Massa Martana, aan de westzijde van de Monte Martina. Veel oude dorpen en kerken en tabaksvelden.
Deze streek in Umbrie staat ook weer bekend om z'n wijn en olijfolie.
Het was erg benauwd en de regen dreigde. In Bevagna door het dorpje gegaan. Je waant je in de Middeleeuwen. Door al het klimmen en dalen weer mooie vergezichten gehad en was Assisi al in de verte in de heuvels te zien.
In Spello begon het plotseling te regenen en snel schuilden we want we waren nog niet klaar voor de zegen.
Na een paar minuten konden we onze weg vervolgen. We reden nu door de Val Umbria. Na een flinke klim waren we iets over 14.00 uur bij de Porto Nuova van Assisi. Aan de info de weg gevraagd want we waren via de 'bovenkant' binnen gefietst. Even rondgekeken maar gauw gaan inchecken in ons hotel (Albergo Ancanjani), want het werd zwart boven ons.
Vandaag na 62 km en 653 htm weer een mijlpaal bereikt: ASSISI. Tot nu toe maakt de stad wel een indruk.
Het regent inmiddels pijpenstelen en onze verkenning stellen we ff uit. We blijven nog 1 nacht extra zodat we morgen Assisi kunnen ontdekken. Morgen weer een bericht van ons. Jeanny & Kees.

1 opmerking:

  1. HET WATER LOOPT ONS UIT DE MOND. HOE MEER WIJ VAN JULLIE LEZEN, HOE MEER WIJ ERVAN OVERTUIGD RAKEN DAT WE DIT NOG GAAN DOEN.BLIJF WEL VERTELLEN.
    KNUF
    ANSJE EN JOHNY

    BeantwoordenVerwijderen