zondag 20 juni 2010

Dag 35: Assisi

Gisteren nog de mogelijkheid gehad om naar de Basiliek van S.Fransesco te gaan. Een kerk bestaande uit 3 verdiepingen. We konden alleen nog boven in de kerk terecht en hebben daar onze ogen uit gekeken naar alle Fresco's die links en rechts aan de muur zijn geschilderd. Het plafond ook niet vergeten. Het is indrukwekkend.
Daarna naar de Piazza del Commune en even genoten van de verschillende gebouwen en de fontein.

Vandaag, zondag, om 10.00 naar de mis gegaan in de S.Pietro kerk. Ook een hele mooie kerk die door zijn eenvoud indruk maakt. Een hele mooie acoestiek. Daarna weer naar de Basiliek en daar was het zo vol omdat de hoogmis in de onderste kerk aan de gang was. Nog even genoten van het zingen en de graftombe van Franciscus bezocht. Daar onderin waren we allebei even stil, erg emotioneel het hele gebeuren. Ook de sfeer was indrukwekkend.

Daarna richting Rocca Maggiore: toen we bijna boven waren gingen de hemelsluizen open en werden we gezegend. Het was slecht zicht en we hebben het fort niet bezocht. Weer terug en ergens iets gegeten. Daarna de basiliek S. Rufino bezocht. Dat is ook een staaltje van architectuur, ongelooflijk. Naar het heiligdom van San Damiano gelopen en daar gezien waar alles met Franciscus is begonnen. In die tijd leek het ons niet gemakkelijk om een dergelijk leven te gaan leiden.
Daarna de S.Chiara kerk bezocht. Chiara of Clara was een van de volgelingen van Franciscus en heeft een belangrijke rol in zijn leven gespeeld. Ook deze kerk straalt iets uit wat je niet goed onder woorden kan brengen. Hier is de tombe van haar onder in de gewelven van de kerk te aanschouwen.
De kerk Nuova, gebouwd op de resten van het ouderlijk huis van Franciscus, is ook zeer de moeite waard.
Veel kerken hebben hun eigen geheim en schatten.
Met alle wandelingen van en naar die plekken hebben we het meeste van Assisi wel gezien. Het is in onze ogen de trip waard geweest. We nemen een waardevolle herinnering mee naar huis.
Morgen gaan we weer verder op de fiets, richting Ravenna en daarna Venetië (met een omweg via Ferrara). We zullen blijven berichten. J&K.

3 opmerkingen:

 1. Hoi J&K jullie blijven fietsen en net zoals hier is ook in Italië het weer niet zo bijzonder zo te lezen. Fantastisch dat jullie alweer een mijlpaal hebben bereikt nu op naar Venetié, we blijven jullie volgen en zijn nieuwsgierig naar alle verhalen! heel veel liefs van P,C en E.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. assisië is ook mooi.... maar buiten op de fiets in de natuur is ook heel biezonder. dat weten alleen die mensen die zelf fietsen over grote afstand en dat zijn jullie zeker!.
  Knuf
  ansje en johny
  ps. morgenvroeg om half megen zijn we alweer in het azm bij anestesie en dan maar hopen dat die plaat er rap uit gehaald wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo luitjes.
  alles gaat zijn gangetje hier in hoensbroek,het is wel erg koud maar het zou deze week beter worden.
  ook heeeeeeeeel veel groeten van mevr bosch en nog hele mooie dagen.
  tot gauw.

  BeantwoordenVerwijderen