maandag 21 juni 2010

Dag 36: Sansepolcro

Vandaag Assisi verlaten; een stadje met veel roze en witte stenen. De stad is op een heuvelrand gebouwd. Je hoeft echt geen pelgrim te zijn om onder de bekoring van deze kleine middeleeuwse stad te komen.
Vanmorgen in de stromende regen vertrokken en dat gehouden tot aankomst in Sansepolcro om 15.30 uur.

Via Petragno en Cita del Castello getoetst. Normaal zie je hier veel kastelen, tabak en zonnebloemen; nu alleen mist. We reden een gedeelte door de vlakte van de Tiber. Er zijn hier heuvels genoeg maar we hebben ze alleen gevoeld. We zijn 92 km verder en 420 hgtmt dichter bij Ravenna.
Sansepolcro nog even kunnen bezoeken. Veel uit de 16e eeuw. In de stijlkenmerken gotisch Romaans en renaissancitische (is dit een bestaand woord?) palazzi.

We willen graag nog Joyce en Mattie bedanken voor het regelen van de perfecte slaapplaats in Assisi !

Tot morgen, Jeanny en Kees.

3 opmerkingen:

 1. Hoi mam en pap,

  Nou gezegend worden jullie in overvloed zo te lezen. Na regen komt zonneschijn, dus dat komt goed. Hier wordt het deze week heerlijk weer. Tussen 20 en 26 graden, niet verkeerd dus. Leuk nog zo'n tour door Italie.Leer ik ook wat van de plaatsen en streken. Ik blijf jullie dus volgen. Blijf genieten, het is sneller weer afgelopen dan je denkt.

  Liefs,
  Belinda, Marco, Kahlan, Petter en Jytte xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jeanny en Kees,

  wat zonde dat jullie constant slecht weer hebben. Komende dagen zal het beter worden in Europa, dus we gunnen jullie van Harte heel mooi en zonnig weer.

  Maar ondanks alles lezen wij, dat jullie genieten van de tocht door Italië en wij genieten met jullie mee.

  Veel fiets- en kijk plezier verder en houd de voeten droog en de kelen gesmeerd (en de kettingen ook).

  Adieje wa


  Heleen en John

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dinsdag, 1500 uur. johny gaat nu naar la Roche om de MESA te wandelen. die komt dus tot zaterdag zéker niet op het net bij jullie... geniet! ga ik ook doen!
  knuf
  wij tweetjes

  BeantwoordenVerwijderen