woensdag 23 juni 2010

Dag 38: Ravenna

Vanmorgen een stevig italiaans ontbijt gehad (1 capu en 1 croissant) en op pad. Het was licht bewolkt en een zonnetje achter de hand. Vandaag de Po vlakte in en definitief de Apenijnen achter ons gelaten. Wat er nog komt zien we wel. Nog even langs de Savia gefietst maar verder alleen wijngaarden, en de kattestaart die heeft een paarskleurige bloem. Heel mooi. Hier kwamen we eindelijk veeteelt en wat andere landbouw tegen. Onderweg nog een kerk bezocht en een kaars aangestoken voor allen die er behoefte aan hebben.
Nog boodschappen gedaan en in een klein dorpje op een plein op een bankje gegeten en om 13.10 waren we in Ravenna. Naar de informatie. Die hebben een tig aantal adressen gebeld en uiteindelijk een B&B net buiten het centrum voor ons gereserveerd. Aardige mensen met een waslijn.( vind je beiden niet zo snel)
59 km en 95 htm.
Daarna Ravenna verkennen.

De Duomo, ook weer zo'n ongelooflijk grote kerk, wel mooi maar we hebben mooier gezien. Nog diverse andere bezocht en via Piazza del Popolo naar het Mausoleo di Teodorico. Weer een staaltje van machtsvertoon zeker in 500 na christus. Een oud fort gemaakt in opdracht van de venetianen om daar hun legers te huisvesten en voor te bereiden op de veldslagen.Nu komen we net langs een internetpunt en maken voor vandaag het verhaal maar eens zelf op de PC. Tot vanmiddag 15.00 uur had ik geen telefoonbereik. Dat komt omdat diverse providers een vorm van alleen recht hebben. In de EU zou dat onmogelijk moeten zijn maar helaas Italie is een ander verhaal.
Morgen gaan we op ons gemak verder richting Venetie. Groeten van ons en bedankt voor de morele steun die we af en toe hard nodig hebben. J&K

2 opmerkingen:

  1. Hallo Jeannie en Kees.Ik lees dat het goed met jullie gaat. Prachtige steden en gebouwen zien jullie. Toch nog een behoorlijk stuk naar Venetie. Maar langs de kust lijkt het mij wat vlakker. Doe rustig aan, geniet en blijf gezond.Bedankt nog. Jullie weten wel waarvoor. Groetjes en knuffels van Nelly en mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. he lieverds
    vanuit 'n warm hoensbroek knufs van ons
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen