donderdag 24 juni 2010

Dag 39: Codigoro


Boven het meer in de Po Delta,Valli di Comacchio>>>Dit is met een pontje over de Nero. Wel eens leuk om zo te varen.
Goed ontbijt, het was licht bewolkt en de zon scheen. Eerst naar de winkel want vandaag zouden we het rustig aan doen en dus ook koken onderweg. Nog een andere winkel voor de groente en uiteindelijk pas om 10.30 op pad. In S.Alberto op een plein waar ook een marktje was banaan gegeten en fris gedronken.
Daarna met het pontje over de Reno en aan de westkant langs het immens grote meer Valli di Comacchio gegaan. We hadden veel zon en een flinke wind tegen. Zo erg dat we ons gasstel niet konden gebruiken, dus maar brood gegeten en wat gedronken. Om 15.00 waren we in Codigoro en kregen nog plaats in de jeugdherberg, na 65 km en 75 htm. De hoogtemeters zijn allemaal van de bruggen en viaducten. In Italie zijn bij de bruggen en viaducten stijgingen van 10 tot 14 %; belachelijk. Een normaal mens komt daar niet omhoog.
Vandaag was weer veel mais, tomaten en boontjes op de akkers. Verder hadden we het idee dat we op weg waren naar Rotterdam, omdat we over een dijk hebben gefietst. Getracht een Abdij te bezoeken maar die was dicht. Tijdens het verzorgen van de was even naar Italie -Slovenie gekeken. Hi Hi.
We hebben de stad even verkend en in een kerk een mis bijgewoond en een kaarsje opgestoken.
We eten straks in de jeugdherberg, want dat is gecombineerd met een pizzeria (jummie).
Groeten en weer tot morgen. J&K

1 opmerking:

  1. net thuis uit de mesa, eerst lezen wat sjen en kees allemaal beleefd hebben. stikschaloers, natuurlijk maar we gunnen het jullie van harte. de mesa was hot en de laatste etappe loodzwaar. GEWELDIG! Als sjen 9% bergop voor vals plat aanziet dan moet je beginnen op te paaasen, kees. ben maar wat zuiniger met kaarsen stoken, wellicht heeft dat ermee te maken. Geniet, vrienden, wij zijn dagelijks bij jullie.
    dikke knuf
    ansje en johny

    BeantwoordenVerwijderen