vrijdag 25 juni 2010

Dag 40: in Oriago (bij Venetië)

Vanmorgen na een goed ontbijt vetrokken in de geest van rustig aan Venetie loopt niet weg. Eerst boodschappen gedaan en naar Adria gereden. Over en langs de Po, een zijarm van de Po, ook weer over de rivier de Adige, waar we op de heenweg 90 km langs gefiets hebben. Daarna naar Carvarzare en toen zagen we een bordje Venetie 60 km en overlegt en uitgerekend rond de 85 km. Besloten om er voor te gaan. Westelijk langs het Valli delle Milicampi, een delta maar alles is afgezet ivm de natuur. Onderweg, net zoals gisteren veel dode wilde zwijnen gezien. Daarnaast mais, graanvelden, tomaten en volgens mij andere groenten, maar niet door mij te herkennen. Het is een grote polder.

We wilden in Mestre, tegen Venetie aan, gaan slapen. Vlakbij was een hotel voor € 100 p/n dus even verder. Sprak een italiaan ons aan in het engels en zei hollanders wat zoeken jullie. Hem dat uitgelegd en hij zei hier is niet veel en veel te duur. Het beste naar Oriago of Mira. En met de fiets moet je niet venetie in.
Waren net vlak langs de plaatsen gereden. 6 km terug en uiteindelijk na 99 km en 160 htm een stacaravan bij een camping in Oriago. Alles geinstalleerd voor 2 nachten en zelf gaan koken want er was een centrale keuken. Heerlijk !
Morgen gaan we Venetie verkennen. De bus vertrekt voor de deur dus dat is wel gemakkelijk.
De groeten van ons en tot morgen. J&K

3 opmerkingen:

 1. Hey pap en mam,
  wat een prestatie nog steeds, dat fietsen en afzien van jullie. En wat een grappige foto zo in de spiegel.
  Morgen tijd voor relaxing en gezellig Venetie verkennen !
  Nog 1 week en dan heeft Indra al grote vakantie. Wat vliegt de tijd !
  Indra zwemt nu al in badje 3 en moet nu echt zichzelf boven water houden, want hij kan nergens meer staan. Aandacht voor duiken en door een gat heen zwemmen. Dat is echt een klusje voor pap als jullie weer terug zijn.
  Toen ik gisteren met Indra naar zwemles was, heeft Bodhi (tijdens het wachten) de show gestolen. Samen met 4 andere kinderen heeft hij heerlijk "gevoetbald" en genoten van alle aandacht. Iedereen moest zo lachen hoe hij al billenschuivend en snel achter die bal aangaat en 'm ook nog met z'n voetjes goed kan raken en mikken. Hij wordt gelukkig steeds handiger in het staan/stapjes zetten.
  Liefs van ons uit Nesselande.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tjonge, ziet die sjen d'r goed uit!
  knuf
  wij 2

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kalispera

  Hier weer even een update uit gebrook.
  Zo te zien en te lezen gaat het nog steeds perfecto met jullie.Hombre hopenlijk heb je een liedje ingestudeerd voor de gondel van venetie.Hier is alles oki doki het weer speelt ook weer mee lekker warm.Wij wensen jullie nog veel plezier en geniet met volle teugen van deze schitterende vakantie.
  Jasas
  Betsie en Jos

  BeantwoordenVerwijderen