zaterdag 26 juni 2010

Dag 41: Venetië

Vanmorgen zelf ontbijt gemaakt en dat was lekker. Daarna buskaartjes voor Venetie € 2,10 pp retour ongeveer 20 - 25 minuten. Het was 's morgens bewolkt maar later kwam de zon. Als eerste naar de St.Nari di Nazereth kerk en daar een kaars opgestoken. Een hele mooie grote kerk waar je 1 dag voor nodig hebt om die te bekijken. Over het ponte di Scalzi naar de Campo Santo. Via allerlei bruggetjes en nauwe straatjes en daar tussenin veel kerken en gebouwen bekeken.
Het blijft een cliche maar ze hebben allemaal iets.De S.Giovanni Evangeliste was dicht jammer. Naar de Chiesa di S. Polo. Via de Ponte di Rialto naar het eiland van San Marco. Weer langs mooie straatjes en op het San Marcoplein schieten woorden te kort. Zoveel ontzettend grote gebouwen en de Basiliek San Marco. Hier was het druk, niet te filmen. Op het plein genoten van al het moois.

Via de waterkant naar het zuiden. Een amerikaans meisje tegen gekomen die net met het veer uit Croatie was aangekomen. Zij en haar man waren met de fiets 3 weken geleden in Munchen vetrokken. Ze zei met de fiets in Venetie is een ramp. Alleen trappen en water. Daarna naar de Bovolo via slinkse wegen. Was dicht want ze waren weer aan het restaureren. De laatste keer was in 1986. Via de S.Stefanokerk, die van binnen gerestaureerd werd, naar de Porte Delle Academia. Langzaam via binnenwegen naar het busstation. Onderweg snel inkopen gedaan en op de camping heerlijk gekookt.

Venetie is een mooie oude stad die op veel plaatsen in de steigers staat. We hebben niet alles gezien maar wel een goede indruk gekregen van Giethoorn in het quadraat. We hebben met 2 mannen uit Kerkrade gesproken, op de camping, die onderweg waren van nederland naar Rome. Zij vertrekken morgen naar Ravenna en wij naar Trento.
Groeten Jeanny en Kees.

2 opmerkingen:

 1. Dag Jeanny en Kees,

  Jullie blijven nou genieten met dat mooie weer. Het is jullie van harte gegund na al die barre tochten door de stromende regen.
  Volgens mij komen jullie, de eerste dagen, na jullie thuiskomst niet uit verteld. Ook leuk dat jullie communiceren met vriend René. Hij vermaakt zich ook goed in het Spaanse land.
  Blijf nog maar even lekker genieten van alle moois op onze aardkloot.
  De hartelijke groeten van Syta en Felix.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat zijn jullie toch bofkonten! Kippenvel....
  knuf
  ansje en johny

  BeantwoordenVerwijderen