zondag 27 juni 2010

Dag 42: Campolongo sul Brenta (Italië)

>>Onderweg in Citadella.
>>Uitzicht kamer in Campolongo sul Brenta.

Vandaag bewolkt en benauwd. Gisteravond gezellig gekletst met Jo en Laurens uit Kerkrade die op weg zijn naar Rome. Het was zo 23.00 uur.
Vanmorgen samen ontbijt gehad en daarna gingen zij naar het zuid-westen en wij naar het noord-westen. De rivier de Brenta bleef de hele dag bij ons en stroomt nu langs ons hotel. Vlakke weg gehad en het werd 32 graden. Van de standaard van de fiets van Jeanny was een schroef defect, dus ik had een deel eraf gehaald. We zagen op een gegeven moment een 6-tal fietsers aankomen met zware tassen. Ik had de stadskaart van Venetië meegenomen en gaf die aan de fietsers. Waren dat Rotterdammers! Even gekletst. Zij waren op weg naar Venetië en dan naar huis. Een van hen zag die standaard en zei er iets van. Ik hem het verhaal uitgelegd. Hij had een reserveschroef 5 of 6 mm bij zich. Hij haalde materiaal uit en we hebben de standaard gerepareerd. Het was geweldig !!!
Onderweg nog heerlijk gegeten (een lekkere salade en pasta) en besloten om naar Campologno sul Brenta te gaan. Door Castello gereden en de Duomo bezocht. Daar een kaars aangestoken hoofdzakelijk voor Betsie en Ietje.
Onderweg alleen landbouw gezien en geen veeteelt. Aan het begin heel veel villa's uit de 16-18e eeuw. De meeste goed onderhouden en bewoond. Na 89 kilometer en 84 htm bij het hotel aangekomen.
Een rustige ligging en een schitterend uitzicht. We zitten nu in het dal van de Brenta. En morgen mogen we weer "omhoog". Groeten en tot morgen, J&K.

3 opmerkingen:

 1. het moet wel weer goed voelen, een beetje bergop, en dan morgen weer eens ouwerwets klimmen. ik zit hier met de kaart voor me. geweldig!
  knuf
  ansje en johny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo J&K
  Eindelijk even wat schrijven. Jullie gaan prima zoals ik wel alles van jullie lees.
  Heel fijn dat julie voor Bets en Ietje een kaars hebben aangestoken. Hebben ze nodig.
  Heb nog veel fiets-plezier. en geniet samen van de prachtige trips die jullie maken.

  groetjes Van math en Ietje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi daar in het Zuiden, geweldig zoals jullie doorgaan, jullie zullen inderdaad niet uitverteld komen. Alleen al de geweldige contacten die jullie onderweg leggen, LEUK!!
  Nog veel mooie en inspirerende kilometers P,C en E.

  BeantwoordenVerwijderen