dinsdag 18 mei 2010

Dag 2: Andernach (Duitsland)

We waren vanochtend al weer om 6.00 uur wakker maar hebben gelukkig redelijk vast geslapen. Rond 9.00 uur zijn we op de fiets gestapt. Vandaag reden we de laatste 10-tallen kilometers langs de Rijn, met uitzicht op kastelen en burchten. Ook de velden met koolzaad reden we weer voorbij (met de geur van franse kaas...). Vandaag lagen we letterlijk met elkaar overhoop. Midden tussen de weilanden konden we op een bepaald moment kiezen voor links of rechts. Jeanny volgde mij, zoals altijd, op de voet. In eerste instantie wilde ik naar rechts afbuigen, maar besloot op het laatste nippertje toch naar links te gaan. Hierdoor kwamen Jeanny en ik met elkaar in aanraking; met de voeten nog aangeklikt in de pedalen is het dan lastig om steun te vinden aan de grond. Als er dan 2 paaltjes op je pad komen wordt de uitwijkmanoeuvre  helemaal een uitdaging. Jeanny's rechtervoet klikte plotseling los maar ze belandde toch links van de weg op de grond. Ik viel naar rechts IN DE MODDER. Gelukkig mankeerden we niets en waren onze fietsen nog in orde (pffff....).
Om circa 16.00 uur zijn we hongerig en met 83 km in de benen gestopt bij een overnachtingsadresje in Andernach. Dit huis wordt bewoond door twee oude mensjes en dateert van het jaar 1650 (letterlijk en figuurlijk). Voor 61 EUR hebben we hier een behoorlijk oude kamer, wel met eigen kleine douche en aangeplakt toilet EN niet te vergeten een tv (in het raamkozijn).
Het was vanmiddag tijd voor een wasje. Een waslijn was echter, met navragen, nergens te vinden. Wel hing er een dik koord aan de rand van een afdak nabij onze kamer. Met een ladder heeft het oude mannetje ons nat goed op een haakje aan het dikke koord gehangen. Hopelijk hangt het er morgen nog en is het droog.
Bij de Italiaan hebben we geen pasta gegeten maar zoals het in Duitsland hoort "Schnitzel met frites en sla". Jeanny had een ietwat verantwoordere maaltijd met asperges.
Het fietsen ging lekker vandaag en morgen vervolgen we ons avontuur richting zuiden (ri. Bingen).
Bedankt voor alle reacties. Erg leuk !!! Jeanny en Kees