vrijdag 25 juni 2010

Dag 40: in Oriago (bij Venetië)

Vanmorgen na een goed ontbijt vetrokken in de geest van rustig aan Venetie loopt niet weg. Eerst boodschappen gedaan en naar Adria gereden. Over en langs de Po, een zijarm van de Po, ook weer over de rivier de Adige, waar we op de heenweg 90 km langs gefiets hebben. Daarna naar Carvarzare en toen zagen we een bordje Venetie 60 km en overlegt en uitgerekend rond de 85 km. Besloten om er voor te gaan. Westelijk langs het Valli delle Milicampi, een delta maar alles is afgezet ivm de natuur. Onderweg, net zoals gisteren veel dode wilde zwijnen gezien. Daarnaast mais, graanvelden, tomaten en volgens mij andere groenten, maar niet door mij te herkennen. Het is een grote polder.

We wilden in Mestre, tegen Venetie aan, gaan slapen. Vlakbij was een hotel voor € 100 p/n dus even verder. Sprak een italiaan ons aan in het engels en zei hollanders wat zoeken jullie. Hem dat uitgelegd en hij zei hier is niet veel en veel te duur. Het beste naar Oriago of Mira. En met de fiets moet je niet venetie in.
Waren net vlak langs de plaatsen gereden. 6 km terug en uiteindelijk na 99 km en 160 htm een stacaravan bij een camping in Oriago. Alles geinstalleerd voor 2 nachten en zelf gaan koken want er was een centrale keuken. Heerlijk !
Morgen gaan we Venetie verkennen. De bus vertrekt voor de deur dus dat is wel gemakkelijk.
De groeten van ons en tot morgen. J&K