donderdag 17 juni 2010

Dag 32: Panzano Romana

Het uitzicht vanaf de kamer in Panzona Romana

Vanmorgen vroeg op ivm de schoonmaak en oplevering van de stacaravan/mobile home. Pas om 09.50 uur on route. Omdat we maar een beperkte kaart van Rome en omgeving hadden, hebben we de weg door Rome naar het station gegokt. Onderweg kwam een jonge Italiaan langs en maakte een praatje. In het centrum kwamen wij hem weer tegen en hij moest ook naar het station Termini. Dus achter hem aan als volleerde koordfietsers door het waanzinnige verkeer heen. Bij het Termini namen we afscheid van Vitorio. Wij namen de route op en moesten over een fietspad. Echter: onze fietsen pasten niet door de toegangshekken. Dus de drukke weg maar weer op en dat bleven we maar aanhouden.
Vlak voor camping Tibet kwamen wij een Nederlands stel tegen die we dag 7 ook ontmoet hadden. Zij kwamen vandaag in Rome aan. Nog gekletsten en vergeten blog gegevens uit te wisselen. In Fiano Romano volgde we de borden naar het centrum ivm een slaapplaats. Ze leidden ons helaas ergens anders naartoe. Doorgefietst want er zouden nog genoeg locaties zijn....
Helaas geen gezien, gebeld, geen aansluiting. Uiteindelijk gaf Jacobus ons een bordje met agritourismo en daar konden we terecht na 77 km en 524 hgtmters. We kregen eindelijk rust, na een behoorlijke klim.
We zijn nu net buiten Panzano Romana, een leuke rustige plek, met een restaurant. Ondanks de 5 rust-niet fiets-dagen voelde het allemaal goed aan vandaag. De klim aan het einde deed ons wel weer naar wat rust verlangen. Groeten Jeanny en Kees.