zondag 30 mei 2010

Dag 14: Salurn (Italie)

Vanmorgen wat later ivm het slechte weer. Toch om 09.15 op de fiets in de stromende regen. Met de regenkleding aan meteen een 15% helling om het warm te krijgen. Daarna zijn we gaan dalen, dat is mooi meegenomen.
Wat losse klimmetjes erbij maar van 875 meter gedaald naar 230 mt waar we nu zitten.
Via het dal van de Rivier de Adige naar het oostelijk gelegen Merano vandaar koersje zuid en via Bolzano (daar moesten we 4 km voor omrijden, dus niet aangedaan) nog steeds door het dal in de richting van Trento, Om 16.15 een slaapplaats gaan zoeken maar of niet thuis of bezet, dus om 16.45 uur in Salurn (ongeveer 25 km voor Trento) beland in een Jeugdherberg. Gelukkig hebben ze daar beddegoed want onze lakenzak hadden we reeds gedropt.
We reden door en langs de fruitbomen en wijnvelden met links en rechts de bergen die wat weg hebben van het Karst gebergte. Veel burchten en kastelen in de flanken, maar we hebben even genoeg van bergje op gaan, dus alleen vanaf de bagane grond bekeken (240 mt NAP).
Hier is de zogenaamde taalgrens, duits- italiaans, maar ze willen hier niets van het duits weten dus handen en voeten werk.
Tot 10.30 in de stromende regen gefietst, daarna iets milder en om 14.00 konden we de regenkleding uit doen en iets gerieflijker gaan fietsen. We hebben de zon gehouden tot nu toe.
102 km en toch nog 174 hoogtemeters afgelegd.
We konden in een bar even internetten en nu op naar de pizzeria!
Nu weer onze blog kunnen lezen en hebben genoten van de commentaren, bedankt daarvoor.
Groeten van ons en weer tot morgen. J&K