maandag 7 juni 2010

Dag 22: Siena

Vanmorgen op tijd op weer ontbijt op bed maar nu waren we al in tenue. Fietsen naar beneden opzadelen en weg. Eerst de weg zoeken om Florence uit te komen.
Snel op de route en Via Galuzzo de eerste klimmetjes van 8-11 %. Nu wisten we weer waarom we gisteren een rustdag nodig hadden. Het was inmiddels warm en benauwd geworden: 27 graden en bewolking.
In het boekje stond 13 km licht op en af, maar we hebben alleen geklommen met 8-9- en 10 %.
Waar je tijdens zo'n klim toch allemaal aan denkt????

Toch genoten van de wijnvelden vergeet niet, we rijden door de Chianti streek en dat is klasse wijn (hebben we gedronken). We hadden vandaag het gevoel dat we soms 1 meter gedaald hebben en dat de hele weg niet 1 meter vlak is geweest. In Romita in een oer oud barretje minimarket koffie en zelf samengesteld sneetje brood genuttigd. Was erg gezellig. Water uit de bron getapt en weer verder.
Op diverse plaatsen onderweg even genoten van het uitzicht (volgens Ellie van Giel is kijken stilstaan). Dat deden we dan ook. De laatste kilometers naar Sienna gingen ook weer op en af en om 16.10 uur waren we in de jeugdherberg. We hadden 76 km en 1120 hoogtemeters afgelegd.
Planning is om nu naar Sienna te gaan en van de stad te genieten. Morgen is een korte route maar genoeg hoogtemeters. Dus wat vandaag niet lukt kunnen we morgenvroeg doen in Siena.
Onderweg nog met 2 Nederlanders gesproken die ook op weg zijn naar Rome. Was een welkome onderbreking want het was op een plekje met een mooi uitzicht over het gedeelte van Siena.
Weer bedankt voor alle reacties en tot morgen. J&K